*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κομματικό σύστημα και εκλογικά συστήματα

"Wahlrecht und Parteiensystem" (Πρωτότυπος τίτλος στα γερμανικά)

Συγγραφή: ·Dieter Nohlen
Μετάφραση: ·Μαρία Σίσκου
Έκδοση: Ιούνιος 2007 από "Επίκεντρο"
Σελ.:661 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-458-012-4


Θέμα: "Πολιτικές επιστήμες" "Εκλογές"

Στο επίκεντρο αυτού του βιβλίου βρίσκεται η σύνδεση των εκλογικών και των κομματικών συστημάτων, θέμα που απασχόλησε και απασχολεί την κοινή γνώμη και τους ερευνητές. Από την ποικιλία των σχέσεων που μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα σε αυτά τα δυο συστήματα, η μεταξύ τους σύνδεση είναι εκείνη που πολιτικά έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Το εκλογικό σύστημα είναι ένα εύκολα διαθέσιμο και αποτελεσματικό εργαλείο, με το οποίο μπορεί κανείς να καθοδηγήσει τα κομματικά συστήματα.

Η δημόσια συζήτηση διαδραματίζεται μεταξύ των επιλογών του πλειοψηφικού συστήματος και του αναλογικού. Όμως αυτές οι εναλλακτικές επιλογές είναι πολύ γενικές. Στην πράξη συναντάμε πολλά διαφορετικά εκλογικά συστήματα, τα οποία δυστυχώς δεν παρουσιάζονται σε μια πρακτική κατηγοριοποίηση για τους ενδιαφερόμενους και τους επιστήμονες.

Αυτό το βιβλίο πραγματεύεται τα εκλογικά συστήματα. Γίνεται μια εισαγωγή στο αντικείμενο συνολικά του εκλογικού δικαίου των σύγχρονων κρατών μέσα από τις επιβεβλημένες ρεαλιστικές, εννοιακές-συστηματικές και θεωρητικές πλευρές.

Αρχικά πραγματεύεται τα χαρακτηριστικά των εκλογών και του εκλογικού δικαιώματος (με την έννοια του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι). Έπειτα γίνεται μια εισαγωγή στα ερωτήματα και στις μεθόδους για την εξέταση των εκλογικών και των κομματικών συστημάτων. Τα επόμενα τρία κεφάλαια ασχολούνται με τη δομή των εκλογικών συστημάτων, με τη βασική ιδέα και τα κανονιστικά κριτήρια, καθώς και με τους τύπους των εκλογικών συστημάτων, την κατηγοριοποίησή τους και τις επιδράσεις τους.

Έπειτα ακολουθεί μια λεπτομερής επισκόπηση των εκλογικών συστημάτων στο σημερινό κόσμο. Στο επόμενο κεφάλαιο παρουσιάζονται αναλύσεις των εκλογικών συστημάτων συγκεκριμένων χωρών.
Στο τελευταίο κεφάλαιο ξετυλίγεται συστηματικά η σύνδεση του εκλογικού και του κομματικού συστήματος σε σχέση με τις πιο βασικές απόψεις που ήδη έχουν θιχθεί στα προηγούμενα κεφάλαια.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά επίκαιρο βιβλίο, χρήσιμο για όλους όσους ασχολούνται με το αντικείμενο αλλά και για όλους όσους παρακολουθούν τις πολιτικές και κομματικές εξελίξεις.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας