*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ιστορία των πολέμων του Βυζαντίου

"Opervm Procopii Caesariensis" (Πρωτότυπος τίτλος στα λατινικά)

Συγγραφή: · Προκόπιος
Μετάφραση: ·Claudio Maltreto
Έκδοση: Μάρτιος 2007 από "Ντουντούμη"
Σελ.:1392 (40χ29), Πανόδετο


Θέμα: "Βυζαντινή Αυτοκρατορία - Ιστορία - 324-1453"

Η δίτομη αυτή συλλεκτική έκδοση περιλαμβάνει το σύνολο των έργων των δύο ιστοριογράφων στο πρωτότυπο ελληνικό κείμενο το οποίο αντιπαραβάλλεται με την κλασική λατινική μετάφραση του. Οι δύο τόμοι εκδόθηκαν στο Παρίσι το 1662 και το 1663 αντίστοιχα και εκτός από την τεράστια φιλολογική τους αξία έχουν και ξεχωριστή καλλιτεχνική εμφάνιση, αφού χρησιμοποιούν τις δύσχρηστες σήμερα ελληνικές και λατινικές γραμματοσειρές των πρώτων ετών της τυπογραφίας, με αισθητική πολύ κοντινή σε εκείνη των χειρογράφων. Πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικά σπάνιο, το οποίο συνδυάζει με ιδανικό τρόπο την ιδιαίτερη σημασία του περιεχομένου με την καλαισθησία της μορφής, ένα έργο-κόσμημα για κάθε καλή ελληνική βιβλιοθήκη.

Το έργο αυτό μελετάται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον έως τις μέρες μας και φωτίζει με πολύτιμο τρόπο πτυχές δύο πολύ σημαντικών εποχών της βυζαντινής ιστορίας, εκείνης του Ιουστινιανού και εκείνης των Κομνηνών.

(2017) Ανθολόγιον, Εκδόσεις Παπαζήση

(2007) Περί των του δεσπότου Ιουστινιανού κτισμάτων. Ανέκδοτα. Ύλη Ιστορίας, Ντουντούμη

(1996) Ιστορία των πολέμων , Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(1996) Ιστορία των πολέμων, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(1996) Ιστορία των πολέμων , Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(1996) Ιστορία των πολέμων , Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(1993) Ανέκδοτα ή απόκρυφη ιστορία, Άγρα

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας