*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η κόλαση της σάρκας

Οι κτηνωδίες του Τορκεμάδα και της ισπανικής Ιεράς Εξέτασης

"Flesh Inferno: Atrocities of Torquemada" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Simon Whitechapel
Μετάφραση: ·Βασίλης Αθανασιάδης
Υπεύθυνος Σειράς: ·Σπύρος Κατσιγιάννης
Έκδοση: Ιούνιος 2007 από "Lector"
Σελ.:207 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6621-54-5


Θέμα: "Εκκλησιαστική ιστορία" "Καθολική Εκκλησία"

Η ισπανική Ιερά Εξέταση ιδρύθηκε το 1478 με σκοπό την εξολόθρευση των αιρετικών αντιπάλων της Καθολικής Εκκλησίας. Ο πρώτος Μέγας Ιεροεξεταστής ήταν ο Τόμας ντε Τορκεμάδα: ένας ζηλωτής, που χρησιμοποιούσε μεθόδους βασανιστηρίων τόσο πρωτότυπες όσο και απάνθρωπες. Η ηγεμονία του αποτέλεσε ένα καθεστώς τρόμου, κάτω από το οποίο τα μπουντρούμια της Καστίλης ποτίστηκαν με αίμα και οι δρόμοι των πόλεών της μαύρισαν από τις στάχτες των ανθρώπων που καίγονταν ζωντανοί. Η πιο ακραία και αποτρόπαια επινόησή του ήταν οι μαζικές δημόσιες εκτελέσεις, κατά τις οποίες οι αιρετικοί παραδίδονταν στις φλόγες κατά εκατοντάδες. Η Ιερά Εξέταση συνέχισε να υφίσταται ως το 1834, εξακολουθώντας να διώκει και να εκτελεί. Οι αιώνες της ηγεμονίας της αποτελούν ένα από τα πιο απάνθρωπα κεφάλαια της ιστορίας των διώξεων και των βασανισμών.

Το βιβλίο "Η κόλαση της σάρκας" είναι ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο της κτηνωδίας του ανθρώπου προς τον άνθρωπο. Μας θυμίζει πως οι πιο αποτροπιαστικές, πρωτότυπες και φανατικές ωμότητες διαπράττονται ως επί το πλείστον στο όνομα της θρησκείας, της καθαρότητας και της πίστης.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας