*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η Κάθοδος των Μυρίων

Η πορεία του Ξενοφώντα από τη Βαβυλώνα ως την Ελλάδα

"Xenophon's March" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · John Prevas
Μετάφραση: ·Αθανάσιος Ζάβαλος
Έκδοση: Ιούνιος 2007 από "Κέδρος"
Σελ.:356 (22χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-04-3442-5


Θέμα: "Ελλάς - Ιστορία, Αρχαία"

Η Κάθοδος των Μυρίων αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά κεφάλαια της αρχαίας ελληνικής ιστορίας. Η πορεία των Ελλήνων μισθοφόρων, που ενεπλάκησαν στην αδελφική διαμάχη για το θρόνο της Περσίας πολεμώντας στο πλευρό του Κύρου, και η επιστροφή στην πατρίδα είναι μία από τις μεγαλύτερες περιπέτειες που έχουν λάβει χώρα ποτέ. Η κάθοδος από τη Βαβυλώνα στον Εύξεινο Πόντο κράτησε από το Σεπτέμβριο του 401 έως το Μάιο του 399 π.Χ. Από τις αχανείς πεδιάδες της δυτικής Μικράς Ασίας μέχρι τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, αυτή η "κινούμενη ελληνική πόλη", υπό την αρχηγία του Αθηναίου φιλόσοφου Ξενοφώντα, αναμετρήθηκε με τη φύση και τον άνθρωπο προκειμένου να επιβιώσει.

Σ' αυτό το βιβλίο, που διαβάζεται εξίσου σαν μυθιστόρημα και σαν ταξιδιωτικό οδοιπορικό, ο συγγραφέας και ερευνητής John Prevas ακολουθεί την περιπετειώδη διαδρομή του Ξενοφώντα και των Μυρίων στα μέρη όπου σήμερα βρίσκεται η Τουρκία. Ανακαλύπτει ό,τι έχει παραμείνει αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου, αλλά και τις νέες προκλήσεις για τον σημερινό ταξιδιώτη. Περιγράφει τη σύγκρουση δύο κόσμων, δύο πολιτισμών -του ελληνικού και του περσικού. Αναδεικνύει το ανθρώπινο στοιχείο, τις αδυναμίες, τις σωματικές και ψυχικές δοκιμασίες, το σθένος και την ψυχραιμία του ελληνικού στρατού σ' αυτή την, πέρα από κάθε προσδοκία, πορεία σωτηρίας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας