*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η ταυτότητα των χημικών στοιχείων


Συγγραφή: · Νικόλαος Δ. Κλούρας
Έκδοση: Ιούλιος 2007 από "Τραυλός"
Σελ.:268 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6640-29-9


Θέμα: "Χημεία "

Μοιάζει απίστευτο και όμως είναι αληθινό: Το καθετί που βλέπουμε γύρω μας είναι φτιαγμένο από ένα ή περισσότερα χημικά στοιχεία!

- Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι «δομικοί λίθοι», που συνδυάζονται μεταξύ τους και δίνουν την τεράστια ποικιλία και τα εκατομμύρια των ουσιών του υλικού κόσμου μας;
- Ποιοι ανακάλυψαν τα χημικά στοιχεία;
- Πότε και πώς τα ανακάλυψαν; Γιατί τα ονόμασαν έτσι;
- Ποιος ερευνητής ανακάλυψε τα περισσότερα στοιχεία;
- Ποιες γυναίκες επιστήμονες εμπλέκονται στην ανακάλυψη χημικών στοιχείων;
- Πόσα Βραβεία Νομπέλ απονεμήθηκαν για την ανακάλυψη στοιχείων;
- Ποιο χωριό της Σουηδίας κατέχει το ρεκόρ απόδοσης ονομάτων σε στοιχεία;
- Ποια είναι τα δύο ορυκτά που αποτέλεσαν πηγή για την ανακάλυψη δεκαπέντε στοιχείων;
- Ποια στοιχεία άλλαξαν όνομα στην πορεία του χρόνου;

Ο Λαβουαζιέ υπήρξε ο πρώτος που καθιέρωσε έναν πειραματικά χρήσιμο ορισμό για τα στοιχεία: Στοιχείο είναι μια ουσία η οποία δεν μπορεί να διασπαστεί μέσω οποιασδήποτε χημικής αντίδρασης σε απλούστερες ουσίες.
Στην αρχαιότητα ήταν γνωστά μόνο 10 στοιχεία. Σήμερα είναι γνωστά 116, από τα οποία τα 90 απαντώνται στη φύση, ενώ τα υπόλοιπα 26 είναι τεχνητά.
H ταυτότητα καθενός στοιχείου σκιαγραφείται ξεχωριστά, με έναν μοναδικό τρόπο, ενώ τα μυστικά της ύλης αποκαλύπτονται μέσα από την ίδια τη σύστασή της.
Οι έγχρωμες εικόνες των χημικών στοιχείων, τα πλήρη βιογραφικά των επιστημόνων που τα ανακάλυψαν, καθώς και οι διαφωτιστικές ιστορίες σχετικά με όλα τα στοιχεία του περιοδικού πίνακα (πίνακας περιοδικών ιδιοτήτων των χημικών στοιχείων), καθιστούν αυτό το βιβλίο ένα πολύτιμο απόκτημα στα χέρια του χημικού, είτε πρόκειται για λειτουργό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (στόχος του οποίου είναι κάνει ελκυστική τη διδασκαλία της Χημείας), είτε πρόκειται για καθηγητή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (στόχος του οποίου είναι να διδάξει την Ιστορία της Χημείας και να μεταδώσει στους φοιτητές τη γοητεία του συγκεκριμένου επιστημονικού πεδίου).

Πρόκειται για ένα έργο ευχάριστο, προσιτό σε όλους, γεμάτο γνώση, πληροφορία, και αφορμές για ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας