*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Varotsos

Μέλλον μέσα από το παρελθόν


Συγγραφή: · Κώστας Βαρώτσος ·Χάρις Κανελλοπούλου
Μετάφραση: · Μαρία Σκαμάγκα
Φωτογραφία: · Δήμητρα Λαζαρίδου
Έκδοση: Ιούλιος 2007 από "Μουσείο Μπενάκη"
Σελ.:69 (30χ24), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Τέχνη, Σύγχρονη" "Τέχνη - Κατάλογοι"

Έχω την ιδιαίτερη χαρά να χαιρετίζω την έκδοση του καταλόγου "Μέλλον μέσα από το παρελθόν", η οποία ακολουθεί την ομώνυμη έκθεση που παρουσιάστηκε αυτή την άνοιξη στο Μουσείο Μπενάκη. Πριν από δύο χρόνια σχεδόν, ήταν η συνεργασία για μία άλλη έκδοση, το βιβλίο "Varotsos", που αποτέλεσε την αρχή της σχέσης μας με τον Κώστα Βαρώτσο, έναν από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες.

Ο Κώστας Βαρώτσος είναι ένας καλλιτέχνης που το έργο του σηματοδοτείται από παγκόσμια οπτική, καθώς κατορθώνει να αποτελεί αδιάσπαστο στοιχείο κάθε χώρου στο εξωτερικό όπου παρουσιάζεται, ενώ παράλληλα διατηρεί στοιχεία από τις τοπικές ρίζες, όπως καταγράφεται ξεκάθαρα στην εικαστική γλώσσα του. Διαγράφοντας μία μακρά πορεία, η οποία προσμετρά πολυάριθμα έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Βαρώτσος αποδεικνύει πως είναι ένας ενεργός καλλιτέχνης που το έργο του ταιριάζει με τη βασική αρχή της εταιρείας μας "Τοπικές ρίζες, Παγκόσμια προσέγγιση".

Είναι η αδιάλειπτη δημιουργικότητα του Κώστα Βαρώτσου, σε συνδυασμό με την εξαιρετική καλλιτεχνική γραφή του, που πυροδότησε για μας το κίνητρο προκειμένου να υποστηρίξουμε την πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης στο Μουσείο Μπενάκη και την έκδοση του καταλόγου της. Ακόμη περισσότερο, αισθανόμαστε ότι, συμμετέχοντας σε αυτό το σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, είχαμε την ευκαιρία και την τιμή να συνεισφέρουμε ακόμα μία φορά στην καλλιτεχνική και πολιτιστική δραστηριότητα της Αθήνας και να ισχυροποιήσουμε το δεσμό μας με το ελληνικό κοινό της τέχνης.

(από τον πρόλογο του Eric Laborde, Προέδρου και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pernod Ricard Hellas)

(2014) Promahones , Hatje Cantz

(2005) Varotsos, Futura

(2003) Μου αρέσει το μπαλέτο, Εμπειρία Εκδοτική

(2003) Η Λίλυ και η μαγική φεγγαραχτίδα, Εμπειρία Εκδοτική

(2003) Ο βιβλιοφάγος, Εμπειρία Εκδοτική

(2002) 21 από το '21, Εμπειρία Εκδοτική

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας