*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Σαντορίνη

Χθες και σήμερα: Ένα νησί από λάβα


Συγγραφή: ·Γ. Ι. Αλεξάκης (Συλλογικό έργο)
Φωτογραφία: · Γιάννης Γιαννέλος ·Βασίλης Δρόσος ·Γιώργος Κουμούρος ·Μιχάλης Τουμπής ·κ.ά.
Έκδοση: 2006 από "Toubi´s"
Σελ.:142 (19χ13), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Σαντορίνη - Ιστορία" "Σαντορίνη - Ταξιδιωτικοί οδηγοί"

Η Σαντορίνη δεν είναι απλά ένα νησί, η Σαντορίνη δεν έζησε ούτε εξελίχθηκε όπως τα γύρω της νησιά. Η ιστορία μαζί με τους ανθρώπους και τα έργα τους θάφτηκαν στα βάθη της γης και ξαναγεννήθηκαν, και αυτό όχι μόνο μια φορά! Γι' αυτό και δεν μοιάζει με κανένα άλλο! Είναι κάτι ξεχωριστό, είναι μόνη της και ζει με τον τρόπο της. Ακόμη και οι άνθρωποι της είναι διαφορετικοί, οι ίδιοι λένε..... "εμείς δεν είμαστε άνθρωποι, είμαστε Σαντορινιοί".

Γι' αυτό δεν περιγράφεται με συνηθισμένους τρόπους. Πρέπει για να την περιγράψεις να ψάξεις, να ψάξεις πολύ, και ψάχνοντας να την αγαπήσεις και να την πιστέψεις. Για να μεταδώσεις την αίσθηση της ιδιαιτερότητας αυτού του νησιού, πρέπει να κοινωνήσεις με τον πλούτο, την ιστορία και τη γεωλογική ευαισθησία του τοπίου. Σ' αυτό το σημείο σταθήκαμε τυχεροί και εμείς που εκδώσαμε αυτό το βιβλίο και συ που το διαβάζεις.

Πρέπει να επισημάνουμε επίσης ότι οι αρετές του συγγραφέα δεν ξεδιπλώνονται σε όλη τους την έκταση μπροστά στα μάτια του αναγνώστη, γιατί από την ίδια την φύση αυτής της έκδοσης υποχρεωθήκαμε να παραλείψουμε στοιχεία που θα ταίριαζαν περισσότερο σε μια αμιγή λαογραφική περιγραφή. Μ' αυτό τον τρόπο η σύνθεση του βιβλίου, ο εμπλουτισμός του με το ανάλογο φωτογραφικό υλικό και η αρμονική του παρουσία έγινε έργο δύσκολο και επίπονο.

(από τον πρόλογο του εκδότη)

(2000) Santorin, Toubi's

(1999) Santorini, Toubi's

(1999) Santorini, Toubi's

(1999) Santorini, Toubi's

(1999) Santorini, Toubi's

(1998) Santorini, Toubi's

(1998) Santorini, Toubi's

(1998) Santorini, Toubi's

(1998) Santorini, Toubi's

(1998) Santorini, Toubi's

(1998) Σαντορίνη, Toubi's

(1998) САНТОРИН, Toubi's

(1997) Santorini, Toubi's

(1987) Santorini, Toubi's

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας