*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Euro 2004

Η ανάλυση του θριάμβου: Τεχνική, στατιστική


Συγγραφή: · Γιώργος Χ. Καραγιάννης
Έκδοση: 2005 από "Ιδιωτική Έκδοση"
Σελ.:143 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-630-405-1


Θέμα: "Ποδόσφαιρο - Ιστορία"

Το Εuro 2004 είναι πια παρελθόν για τους περισσότερους φιλάθλους ανά τον κόσμο, όχι όμως και για τους Έλληνες, καθώς η διοργάνωση αυτή έχει χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη τους, ως γεγονός αληθινά "μυθικό". Χαρά, υπερηφάνεια και ατέλειωτες συγκινήσεις ήταν τα συναισθήματα που πρόσφερε απλόχερα, η Εθνική ομάδα στους Έλληνες αλλά και σε όλους τους λάτρεις του ποδοσφαίρου, ανεβαίνοντας στο υψηλότερο σκαλί της διοργάνωσης ως πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η χρυσή Ελληνική ομάδα απέδειξε με την αγωνιστική της συμπεριφορά, ότι ο "θεμέλιος λίθος" αυτής της προσπάθειας και επιτυχίας ήταν η εθνική ομοψυχία, η οποία στο παρελθόν, όχι μόνο από τους πρωταγωνιστές της, αλλά και από όλους τους Έλληνες, είχε συνειδητά και συστηματικά παραγκωνιστεί και αγνοηθεί. Η μικρή λοιπόν και ασήμαντη μέχρι εκείνη τη στιγμή Εθνική ποδοσφαιρική ομάδα της Ελλάδας, αναδείχθηκε στο μεγάλο πρωταγωνιστή της διοργάνωσης. Ο μέχρι εκείνη τη στιγμή μικρός και ασήμαντος "Δαβίδ" κατάφερε να κατατροπώσει τους "Γολιάθ" της διοργάνωσης: την Πορτογαλία, τη Ρωσία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Τσεχία.

Ο "αναπάντεχος" αυτός θρίαμβος πέρα από το θαυμασμό και την επιβράβευση, όπως ήταν λογικό συνοδεύτηκε και από πληθώρα κρίσεων και επικρίσεων των αντίπαλων προς την ελληνική ομάδα. Ωστόσο, τόσο για τους μεν όσο και για τους δε, πολύ σημαντική είναι η απάντηση στο ερώτημα: "Πώς αυτή η Ελληνική Εθνική ομάδα πέτυχε αυτό το θαύμα;", καθώς η σωστή αξιολόγηση αυτού θα βοηθήσει όχι μόνο το Ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και αυτό των επικριτών του.

Μέσω λοιπόν αυτού του συγγράμματος, και ύστερα από συστηματική παρατήρηση και μελέτη, γίνεται προσπάθεια υπεύθυνης προσέγγισης και απάντησης στα ποικίλα ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με τη μεγαλειώδη επιτυχία της Ελληνικής ομάδας.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

(2007) Το 4-4-2 σύστημα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, Ιδιωτική Έκδοση

(2004) Ποδόσφαιρο, Ιδιωτική Έκδοση

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας