*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οι ορθόδοξες αδελφότητες (3ος - 20ός αι.)


Συγγραφή: ·Δημήτριος Γ. Τσάμης
Έκδοση: 2007 από "Πουρναράς Π. Σ."
Σελ.:479 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-242-360-9


Θέμα: "Εκκλησιαστική ιστορία" "Ορθοδοξία" "Εκκλησία"

Η μελέτη της δράσης των Ορθόδοξων Αδελφοτήτων από τα πολύ πρώιμα χριστιανικά χρόνια μέχρι την εποχή μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως ανέκαθεν στη ζωή της Εκκλησίας ομάδες συνειδητοποιημένων Χριστιανών ένιωσαν την ανάγκη να βοηθήσουν το ιεραποστολικό, κατηχητικό και κοινωνικό έργο της, προκειμένου αυτή να ανταποκριθεί πιο αποτελεσματικά στις παρουσιαζόμενες νέες καταστάσεις.
Η δράση των Αδελφοτήτων επεκτεινόταν σ' όλη τη Βυζαντινή αυτοκρατορία. Μετά τον 7ο αι. Παρουσιάστηκαν πολλές νέες Αδελφότητες, που δρούσαν κυρίως στα αστικά κέντρα. Στους μεταβυζαντινούς χρόνους οι Ορθόδοξες Αδελφότητες όχι μόνον δεν ατότησαν, αλλά με βάση τον παλαιό ελληνικό θεσμό της αυτοδιοικούμενης κοινότητας και της αυτόνομης μορφής της σωματειακής συγκροτήσεως γνώρισαν πολύ μεγάλη ανάπτυξη μέχρι και την εποχή μας. Έτσι εξαπλώθηκαν και έδρασαν από τη Φιλανδία και τη Ρωσία μέχρι την Αίγυπτο και από την Κίνα μέχρι τη Δυτική Ευρώπη.
Στα χρόνια μας η στάση της διοικούσας ελλαδικής Εκκλησίας απέναντι στις Αδελφότητες άλλοτε ήταν θετική και άλλοτε επιφυλακτική ή αρνητική. Είναι πραγματικά πολύ θλιβερό, για λόγους προσωπικού εγωισμού ή απόλυτου συγκεντρωτισμού ή εξαιτίας του φόβου αρνητικής κριτικής ή φόβου, να εμποδίζονται ή να απορρίπτονται από ορισμένους ποιμενάρχες αγνές προθέσεις ανιδιοτελούς προσφοράς συνειδητοποιημένων Χριστιανών.
Θα ήταν ευκταίο η διοικούσα Εκκλησία, ιδιαίτερα στην εποχή μας με τις διάφορες υπαρκτές ή κατασκευασμένες κρίσεις, να χρησιμοποιήσει δημιουργικά το δυναμικό των πιστών, ανεξάρτητα αν αυτό μετέχει σε Αδελφότητες ή όχι, για να ξεπεραστούν οι κρίσεις και επικρατήσει η ειρήνη προς δόξαν της Ορθοδοξίας.

(2008) Εκκλησιαστική γραμματολογία και κείμενα πατερικής γραμματείας, Πουρναράς Π. Σ.

(2006) Αγία Γραφή και σύγχρονος άνθρωπος, Πουρναράς Π. Σ.

(2004) Αγιολογία της ορθόδοξης εκκλησίας, Πουρναράς Π. Σ.

(2003) Θεομητορικά θαύματα, Πουρναράς Π. Σ.

(2003) Ιστορία ΣΤ΄ δημοτικού, Ελληνοεκδοτική

(2002) Μητερικόν, Πουρναράς Π. Σ.

(2002) Μητερικόν, Πουρναράς Π. Σ.

(2002) Ανθολόγιο εκκλησιαστικών κειμένων, Πουρναράς Π. Σ.

(2001) Εκκλησιαστική γραμματολογία, Πουρναράς Π. Σ.

(2000) Εισαγωγή στη σκέψη των Πατέρων της ορθόδοξης Εκκλησίας, Πουρναράς Π. Σ.

(1991) Αγία Γραφή, εκκλησία, παράδοσις, Πουρναράς Π. Σ.

(1988) Το γεροντικόν του Σινά, Ιερά Μονή Θεοβαδίστου Όρους Σινά

(1985) Αγιολογικά έργα, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

(1983) Δογματικά έργα, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

(1981) Λόγοι και ομιλίες, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

(1980) Ιωσήφ Καλοθέτου συγγράμματα,

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας