*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Διεθνές εμπόριο, διεθνής χρηματοδότηση, παγκοσμιοποίηση

Θεωρία και πράξη


Συγγραφή: ·Γαβριήλ Α. Μανωλάτος
Έκδοση: Αύγουστος 2007 από "Έλλην"
Σελ.:522 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-286-966-6


Θέμα: "Εμπόριο" "Παγκοσμιοποίηση" "Χρηματοοικονομική"

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών έχουμε γίνει μάρτυρες μιας ριζικής αλλαγής της θέσης των κυβερνήσεων, ως προς την επίδραση της εμπορικής πολιτικής στην οικονομική ανάπτυξη. Η επικρατούσα παράδοση που αποτελεί συνέχεια της παράδοσης της Αγγλικής "κλασικής σχολής", θεωρεί το ελεύθερο εμπόριο ως κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης και τον "προστατευτισμό" σαν την πολιτική εκείνη που οδηγεί σε απώλεια πόρων και δυσχεραίνει την ανάπτυξη.

Στην πραγματικότητα, δεν υπήρξαν ποτέ ελεύθερες ανταλλαγές στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις των χωρών. Πάντοτε οι κυβερνήσεις "ήταν υποχρεωμένες" να προστατεύουν την εθνική τους παραγωγή έναντι του ξένου ανταγωνισμού. Τα μέτρα προστασίας, που καθιέρωναν οι κυβερνήσεις, συνίσταντο σε μια σειρά μέτρων που ξεκινούσαν από τις προεισπράξεις, τους φόρους και τους δασμούς επί των εισαγωγών και έφταναν μέχρι και σε απαγορευτικά μέτρα.

Η "ορθοδοξία" του ελεύθερου εμπορίου καταπολεμήθηκε, στην πραγματικότητα, από τη δεκαετία κιόλας του '30 από μια νέα ετερόδοξη σχολή, η παρουσία της οποίας ήταν συνδεδεμένη με τα οικονομικά προβλήματα και τη θεωρητική προσέγγιση και ανάπτυξη της εποχής εκείνης. [...]

(από την εισαγωγή του συγγραφέα)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας