*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η επαρχία Ραιδεστού

Από την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως έως τη Μικρασιατική καταστροφή 1453-1922


Συγγραφή: ·Πρωτοπρεσβύτερος Νικηφόρος Καλαϊτζίδης
Έκδοση: Ιούλιος 2007 από "Μυγδονία"
Σελ.:238 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7666-63-1


Θέμα: "Εκκλησιαστική ιστορία" "Κωνσταντινούπολη - Ιστορία - 1453-"

[...] Στην παρούσα εργασία εξετάζεται η περίοδος εκείνη η οποία ήταν και η δυσκολότερη για διατήρηση της εθνικής φυσιογνωμίας. Από την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως μέχρι και την μικρασιατική καταστροφή το Γένος υπέστη τις μεγαλύτερες πιέσεις και συχνά έφθασε στον έσχατο κίνδυνο του αφανισμού, καθώς αντικρουόμενα εθνικά συμφέροντα Οθωμανών, Βουλγάρων και τέλος Συμμαχικών Δυνάμεων έπαιζαν κάθε φορά επάνω στην σκακιέρα της κυριαρχίας της Ανατολικής Θράκης με μόνιμο θύμα τον Ελληνισμό, που κινούμενος με αίσθημα εθνικής αυτοσυντηρήσεως συσπειρωνόταν πάντα γύρω από την Εκκλησία του.
Στα τέσσερα κεφάλαια αυτής της εργασίας αναδεικνύονται τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του υπόδουλου Ελληνισμού, που περιστρέφονται διαρκώς και με ασφάλεια γύρω από τους άξονες που ακούουν στα ονόματα Εκκλησία και Παιδεία.
Μέσα από τη σχεδόν μόνιμα ταραγμένη χρονική διαδρομή πέντε περίπου αιώνων Οθωμανικής δουλείας κινήθηκε χωρίς την ουσιαστική υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου και απογοητεύθηκε από την αναιμική παρουσία του. [...]

(από την εισαγωγή του βιβλίου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας