*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η Ομηρική Ιθάκη (νήσος-άστυ) σε σχέση με τη μεταγενέστερη αρχαία και βυζαντινή

Και τα νησιά Αστερίς, Σάμη, Δουλίχιο. Συμβολή στη μελέτη της ιστορικής γεωγραφίας του κεντρικού Ιονίου από αρχαίες και μεσαιωνικές πηγές και από τοπωνύμια


Συγγραφή: · Μιχαήλ Σ. Κορδώσης
Έκδοση: 2007 από "Καραβία, Δ. Ν. - Αναστατικές Εκδόσεις"
Σελ.:375 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-258-101-8


Θέμα: "Όμηρος - Ιστορία και κριτική" "Ελληνική ποίηση, Αρχαία - Ερμηνεία και κριτική" "Ιθάκη - Ιστορία" "Ελληνική ποίηση, Αρχαία - Ιστορία και κριτική"

Ο Μιχαήλ Κορδώσης, καθηγητής της Ιστορικής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, πραγματοποιεί εδώ μία σημαντική συμβολή στο πεδίο των ομηριστών. Με βάση βυζαντινές πηγές (την Αλεξιάδα της Άννας Κομνηνής, τον Νικήτα Χωνιάτη και τον Στέφανο Βυζάντιο) και μεσαιωνικούς πορτολάνους -δεδομένου ότι οι αρχαίοι περιηγητές, ο Στράβων και ο Παυσανίας, δεν αναφέρουν κάτι για την ομηρική πόλη-, και με τοπογραφικές έρευνες του ιδίου στην Ιθάκη και την Κεφαλονιά καταθέτει την δική του τεκμηριωμένη άποψη για την ταύτιση της θέσης της ομηρικής Ιθάκης και των γύρω νήσων του βασιλείου του Οδυσσέα (Αστερίδας, Σάμης και Δουλιχίου) καθώς και για άλλες θέσης που αναφέρονται στην Οδύσσεια (χοιροστάσιο Εύμαιου, αγρός Λαέρτη, λιμάνι Φόρκυνος, Ρείθρο). Η μελέτη περιλαμβάνει αναλυτική βιβλιογραφία με ομηρικές, αρχαιολογικές και τοπογραφικές, μελέτες, αναλυτικό ευρετήριο ονομάτων και τόπων, τέσσερεις χάρτες και 92 φωτογραφίες, και περίληψη στα αγγλικά.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας