*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Επιπόλαιος επί πόλεως

Πεζά κείμενα 1998-2003


Συγγραφή: · Αλβέρτος Ναρ
Υπεύθυνος Σειράς: · Γεώργιος Ο. Αναστασιάδης
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2007 από "University Studio Press"
Σελ.:434 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-12-1621-9


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία - Προσωπικές αφηγήσεις" "Αρθρογραφία" "Θεσσαλονίκη - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Ο Aλμπέρτος Nαρ, μ' αυτά τα "πεζά κείμενα", άρθρα-χρονογραφήματα, δημοσιευμένα στις εφημερίδες της πόλης "Mακεδονία" και "Θεσσαλονίκη" (1998-2003), έρχεται δύο χρόνια μετά τη "μετοικεσία" του να επιβεβαιώσει πανηγυρικά τη διαπίστωση ότι ο άνθρωπος εκλείπει οριστικά μονάχα όταν παύουμε να τον μνημονεύουμε και να αξιοποιούμε την αύρα του πολιτισμού του. Tο πνεύμα του Aλμπέρτου Nαρ είναι μαζί μας και πολύ κοντά μας όσο θα μπορεί να αναδύεται και να αναδεικνύεται μέσα από τα κείμενά του, όσο θα μπορεί να προκαλεί συγκινήσεις, σκέψεις και συναισθήματα.

Το βιβλίο του Α. Ναρ "Επιπόλαιος επί πόλεως" (33ο στη σειρά "Ιστορία και Πολιτισμός"), προσφέρει την απόλαυση της ανάγνωσης με τη βιωμένη και σμιλεμένη γραφή του που εκφράζει ένα λόγο της ψυχής άμεσο, τρυφερό, με εύστοχο χιούμορ και ραφινάτη σατιρική διάθεση.

Φωτίζει το κλίμα και το νόημα δύο εποχών: Αυτής που κάθε φορά ανακαλείται, ανασύρεται, αναβιώνει και καλύπτει κυρίως τα περιλάλητα πλέον χρόνια του '60. Και αυτής που συνδέεται με την πρόσφατη συγκυρία (:1998-2003) στον βαθμό που μπορούμε να διακρίνουμε τι υπάρχει πίσω από τις επιλογές των θεμάτων, το ύφος, τη γλώσσα, τις επικλήσεις της ιστορίας, ακόμη και πίσω από τον αυτοαναλογισμό: "τι σημαίνει να γράφεις χρονογραφήματα στις άνυδρες μέρες μας"; αναρωτιέται ο Α. Ναρ.

Ανοίγει παράθυρα με θαυμαστή θέα στο ιστορικό και πολιτιστικό υπόβαθρο της πόλης και παράλληλα παρέχει γόνιμα ερεθίσματα για έρευνα και συζήτηση.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας