*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πολιτική φιλοσοφία και εκπαίδευση


Συγγραφή: · Βιργινία Μ. Γκιούλη
Έκδοση: Οκτώβριος 2007 από "Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη"
Σελ.:95 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-14-1614-5


Θέμα: "Εκπαίδευση - Φιλοσοφία και θεωρία " "Πολιτική και φιλοσοφία " "Πολιτική επιστήμη - Φιλοσοφία και θεωρία"

Οι προτάσεις για την πραγμάτωση των πολιτικών αξιών που κείνται στην περιοχή του αγνώστου, του λογικώς αδυνάτου, προϋποθέτουν την οδυνηρή δέσμευση του υποκειμένου στην περιοχή αυτήν. Η ίδια δέσμευση στερείται τιμών αλήθειας και ψεύδους. Οι προτάσεις ωστόσο που πραγματεύονται τη διαχείριση των αξιών αυτών υπόκεινται σε αυστηρή επιστημονική κριτική. Το ανωτέρω επιστημολογικό πρίσμα πραγμάτωσης των αξιών φωτίζει τον ευρύτερο κοινωνικό χώρο της εκπαίδευσης και καθιστά λιγότερο ανέφικτη τη συνύπαρξη των κοινωνικών ταυτοτήτων στον καθημέραν εκπαιδευτικό βίο. Ο λόγος της πολυφωνίας αυτής ανιχνεύεται στην πραγμάτωση όσων βασικών ελευθεριών μόνον προστατεύουν την πολιτική αξία της ισότητας στον βίο αυτόν.

(2012) Η ψυχανάλυση ως μέθοδος των κοινωνικών επιστημών, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(2012) How is Social Science Possible?, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(2004) Φιλοσοφία της ποινής, Σάκκουλας Αντ. Ν.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας