*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τρέχουσες εικαστικές διαλογικές εγκαταστάσεις 00_06. Πλάνα διαλογικών εγκαταστάσεων.

Εγχειρίδιο


Συγγραφή: · Κώστας Ντάφλος · Παναγιώτης Τουρνικιώτης · Κωνσταντίνος Γρίβας · Αριστοτέλης Δημητρακόπουλος · Θανάσης Μουτσόπουλος · Μάκης Φάρος · Δημήτρης Κουής ·Δ. Βογιατζής · Νίκος Πατσαβός (Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: · Κώστας Ντάφλος
Έκδοση: 2007 από "Ιδιωτική Έκδοση"
Σελ.:200 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-630-994-0


Θέμα: "Τέχνη - Ερμηνεία και κριτική" "Τέχνη, Σύγχρονη"

Το πρώτο μέρος, είναι μια μονογραφία σε μορφή δοκιμίου που περιλαμβάνει σχέδια, κείμενα και εικόνες από τις εγκαταστάσεις των εικαστικών διαλογικών περιβαλλόντων (ipo, cipo, cibo), σε διαφορετικούς χώρους όπου φιλοξενήθηκαν, στα πλαίσια ανεξάρτητων συμβάντων τέχνης και φεστιβάλ τέχνης-τεχνολογίας. Το πρόγραμμα CIPO αναφέρεται σε "ανοικτές" και "ατελείς" στην εξέλιξή τους εγκαταστάσεις δράσεων, οι οποίες βασίζονται στο χρόνο και επιδιώκουν την ενεργή συνεισφορά των θεατών και τη ζωτική ενέργεια της σωματικής τους παρουσίας. Ενεργοί ακροατές/θεατές συμμετέχουν συνεισφέροντας ως ομοσυντάκτες των έργων στα περιβάλλοντα των προπαρασκευασμένων εγκαταστάσεων, με παραγωγές ελεύθερων αποτελεσμάτων από σωματικές άμεσες δράσεις και προσωπικές εκτελέσεις.

Το δεύτερο μέρος του βιβλίου έχει αφιερωθεί σε έκταση, διατυπώσεις λόγου (κείμενα, σχέδια, εικόνες, σχόλια, απολογισμούς, επιθεωρήσεις) από εικαστικούς και θεωρητικούς που έχουν ποικίλη δραστηριότητα και πρακτική σε επικαλυπτόμενα γνωστικά πεδία πειθαρχιών, διερευνώντας νέους τρόπους και μεθόδους άντλησης και χρήσης της γνώσης. Οι διατυπώσεις ενός θεωρητικού λόγου και οι συνδυασμός του με εμπειρικές πρακτικές που εφαρμόζονται σε καλλιτεχνικά προγράμματα, συμβάλλουν με σύγχρονες προσεγγίσεις στα όρια των κυρίαρχων φιλοσοφικών συστημάτων σκέψης που ανασκάπτονται σήμερα στη σύγχρονη θεωρία, στις οριακές εκδηλώσεις, να "είμαστε ο εγκέφαλός μας", ή να "είμαστε η σωματώδης παρουσία μας". Τα έργα που φιλοξενούνται υλοποιούνται από τη σύζευξη της εφευρετικής με την καλλιτεχνική δραστηριότητα που είναι απαλλαγμένες από τη ζήτηση της επίσημης πολιτιστικής αγοράς και την κοινωνικοποίηση της τεχνολογίας, επεκτείνοντας τις αισθητικές και τις τεχνολογικές αρχές με απρόβλεπτους τρόπους. Οι σύντομες, άμεσες καταχωρήσεις γύρω από τις θεματικές (σύγχρονες κριτικές, δικτυωμένες εκτελέσεις δράσεων, υβριδικές εγκαταστάσεις, πλάνα διαλογικών περιβαλλόντων), θίγουν καίρια, σύγχρονα ζητήματα αναφορικά με το χώρο, το έργο τέχνης και το ανθρώπινο σώμα.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας