*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ελλάδα, ελληνιστική εποχή

Από τον 3ο έως τον 1ο αιώνα π. Χ.

"Grèce hellénistique" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)
(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Jean Charbonneaux · Roland Martin · François Villard
Μετάφραση: ·Φραντζέσκα Ξαγοράρη ·Ιωάννα Κλώνου ·Κατερίνα Ζησίμου
Υπεύθυνος Σειράς: ·Luisa Sacchi ·Cristina Sartori
Έκδοση: Οκτώβριος 2007 από "Η Καθημερινή"
Σελ.:383 (25χ21), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-6709-93-0


Θέμα: "Αρχιτεκτονική, Αρχαία Ελληνική" "Τέχνη, Αρχαία ελληνική" "Ελλάς - Ιστορία - Ελληνιστικοί χρόνοι"

Η τέχνη της ελληνιστικής περιόδου -από το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι την κατάκτηση των Ρωμαίων- περιλαμβάνει έναν τέτοιο πλούτο μορφών και μια τεράστια ποικιλία εκφράσεων, που καθιστά τον καθορισμό των ορίων και του χαρακτήρα της σχεδόν αδύνατο. Η τέχνη, η οποία δεν είναι πλέον συνδεδεμένη με την έννοια της πόλης, ούτε και με την προσωπικότητα των μοναρχών, χαρακτηρίζεται από μια ολοένα πιο έντονη ιδιαιτερότητα που εκδηλώνεται ως επί το πλείστον στην ανάπτυξη του πορτρέτου. Ο πολλαπλασιασμός των αστικών και πολιτιστικών κέντρων, καθώς και η άνοδος μιας πλούσιας τάξης εμπόρων οδήγησαν στην δημιουργία νέων μεγαλειωδών μνημείων και πολυτελών ιδιωτικών κτισμάτων. Η ζωγραφική εκφράζει μια ιδιαίτερη ευαισθησία για το χώρο και το φως, και εμπλουτίζεται με νέα θεματογραφία: τα ζώα και το τοπίο, καρπούς της λεπτομερούς παρατήρησης της πραγματικότητας. Στη γλυπτική, ήδη το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού εκδηλώνει με το έντονο πάθος του μια τάση διαχωρισμού από την ισορροπία της Κλασσικής εποχής, η οποία κορυφώνεται, κατά το 2ο αιώνα π.Χ., με το Μεγάλο Βωμό της Περγάμου και τη γλυπτική σε μάρμαρο. Παρ' όλα αυτά, η ελληνιστική τέχνη δεν λησμονεί ποτέ τη μεγάλη διδαχή του κλασικισμού. Μέσα από αυτήν ο θεμελιώδης ουμανισμός του ελληνικού γένους θα διατηρηθεί για αιώνες, μέχρι την Αναγέννηση.

(2007) Ελλάδα, αρχαϊκή εποχή, Η Καθημερινή

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας