*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το κάστρο

"Tvrava" (Πρωτότυπος τίτλος στα σερβικά)

Συγγραφή: · Mesa Selimovic
Μετάφραση: · Πάνος Σταθόγιαννης
Έκδοση: Μάρτιος 2007 από "Κέδρος"
Σελ.:474 (20χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-04-3424-7


Θέμα: "Σερβική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

18ος αιώνας. Το Σεράγιεβο παρασύρεται στη χίμαιρα των κατακτήσεων της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ο Βόσνιος Αχμέντ Σάμπα επιστρέφει στην πατρίδα του έπειτα από έναν πολύμηνο πόλεμο στη μακρινή Ρωσία. Ένας άντρας νικημένος από τη φρίκη όσων είδε και έζησε· κυνηγημένος από τον εφιάλτη των αναμνήσεων.
Ο πόλεμος αλλάζει τους ανθρώπους. Αλλάζει το βλέμμα τους, τις σκέψεις τους, τις πράξεις τους. Και ο Αχμέντ, αυτός ο φιλήσυχος δάσκαλος που κάποτε μάθαινε στα παιδιά να αγαπούν και να ονειρεύονται, τώρα περιφέρεται στη γενέθλια πόλη χωρίς σκοπό και προορισμό, χωρίς συντρόφους και οικογένεια, αφού τα έχασε όλα. Ένας παραλίγο ήρωας που δεν μπορεί πλέον να ξεχωρίσει την ήττα από τη νίκη. Η γνωριμία του με μια όμορφη χριστιανή, την Τάνια, θα αποδειχθεί καθοριστική. Η νεαρή γυναίκα είναι η μόνη που θα σταθεί δίπλα του στο κάλεσμα της καινούργιας ζωής.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας