*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το τραγούδι που δεν ακούστηκε ποτέ

"The Song Before it is Sung" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Justin Cartwright
Μετάφραση: ·Ντενίζ Ρώντα
Έκδοση: Δεκέμβριος 2007 από "Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός"
Σελ.:302 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6715-29-9


Θέμα: "Αγγλική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

Στις 20 Ιουλίου 1944, ο Αδόλφος Χίτλερ κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του από τη βόμβα που τοποθετήθηκε στο ανατολικό στρατηγείο του. Οι εμπνευστές της αποτυχημένης απόπειρας εντοπίσθηκαν και κρεμάστηκαν σε τσιγκέλια κρεοπωλείου. Οι εκτελέσεις τους κινηματογραφήθηκαν με εντολή του ίδιου του Χίτλερ. Μεταξύ των συνωμοτών ήταν και ο αριστοκρατικής καταγωγής Πρώσος Άξελ φον Γκότμπεργκ, τον οποίο κάποιοι θεωρούσαν Ναζί.

Εξήντα χρόνια μετά τον θάνατό του φον Γκότμπεργκ, ο φίλος του Ελία Μέντελ αφήνει σ' έναν μαθητή του, τον Κόνραντ Σίνιορ, ένα αρχείο προσωπικών εγγράφων και την αποστολή ν' ανακαλύψει την αλήθεια για τον μυστηριώδη ρόλο και την εκτέλεση του φον Γκότμπεργκ. Η αναζήτηση του χαμένου φιλμ, που αποτυπώνει τις τελευταίες τραγικές στιγμές των συνωμοτών, γίνεται για τον Σίνιορ πραγματική εμμονή. Καθώς προσπαθεί να φτάσει στην άκρη του μπερδεμένου νήματος, βάζει σε κίνδυνο τις σχέσεις του και την προσωπική του ζωή.

"Το τραγούδι που δεν ακούστηκε ποτέ" βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Πηγή έμπνευσης του Καρτράιτ ήταν η φιλική σχέση ανάμεσα στον διάσημο φιλόσοφο Ησαΐα Μπερλίν και τον Γερμανό πατριώτη Άνταμ Φον Τροτ, ο οποίος εκτελέστηκε από τους ναζί για τη συμμετοχή του στην απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ. Το μυθιστόρημα του Καρτράιτ είναι ένας στοχασμός για την αλήθεια και τις ανθρώπινες σχέσεις που δοκιμάζονται σε κρίσιμες στιγμές της Ιστορίας.

(2008) Η υπόσχεση της ευτυχίας, Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας