*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το πολιτικό σύστημα της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών

Από την απολυταρχία στη σοβιετική διακυβέρνηση


Συγγραφή: · Παναγιώτης Α. Πετρουλάκος
Έκδοση: Ιούνιος 2007 από "Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός"
Σελ.:216 (21χ14), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-01-1143-Χ


Θέμα: "Πολιτικές επιστήμες" "Πολιτική - Ρωσία"

Το παρόν βιβλίο συνιστά μία ανάλυση του πολιτικού συστήματος της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών. Καταρχάς πραγματεύεται τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις που οδήγησαν, τελικά, στην πτώση του ρωσικού απολυταρχικού συστήματος διακυβέρνησης, καθώς επίσης και τα ιδεολογικά ρεύματα που συνέβαλαν στην επιτυχία των Επαναστάσεων του 1917. Εν συνεχεία αναλύει την πραγματικότητα που διαμορφώθηκε με την επικράτηση του Κόμματος των Μπολσεβίκων, τα μέτρα που ελήφθησαν για την επίτευξη του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας, και το νέο θεσμικό πλαίσιο, που οριστικοποιήθηκε με την ψήφιση του Συντάγματος ίδρυσης της «Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών» το 1918. Τέλος, εκθέτει κριτικά τις προσπάθειες οριστικοποίησης της νέας τάξης των πραγμάτων, που έλαβαν χώρα με το τέλος της αντεπανάστασης και οδήγησαν στην αναθεώρηση του Συντάγματος το 1924. Η αντίληψη ότι τα Σοβιετικά Συντάγματα του 1918 και του 1924 δεν ήταν μόνο Χάρτες παρουσίασης της οργάνωσης και της δομής της εξουσίας αλλά και προγράμματα για δράση που κατέγραφαν τους στόχους και τις επιδιώξεις του καθεστώτος και παρέθεταν τα προβλήματα και τις σχεδιαζόμενες λύσεις τους, βρίσκεται στο κέντρο της παρούσας ανάλυσης.

(1995) Το πολίτευμα των ΗΠΑ, Κριτική

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας