*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η τέχνη από το 1900

Μοντερνισμός, αντιμοντερνισμός, μεταμοντερνισμός

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Hal Foster · Rosalind Krauss · Yve - Alain Bois · Benjamin H. D. Buchloh
Μετάφραση: ·Ιουλία Τσολακίδου
Επιμέλεια: · Μιλτιάδης Μ. Παπανικολάου
Έκδοση: Οκτώβριος 2018 από "Επίκεντρο"
Σελ.:704 (29χ23), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-458-047-7


Θέμα: "Τέχνη - Ιστορία " "Μοντερνισμός (Τέχνη)"

Στο μνημειώδες αυτό βιβλίο, το καλύτερο στο είδος του παγκοσμίως, οι τέσσερις πιο σημαντικοί και με τη μεγαλύτερη επιρροή ιστορικοί τέχνης της εποχής μας, παρουσιάζουν πρωτοποριακά και εμπεριστατωμένα την ιστορία της τέχνης του 20ου αιώνα.

Οι συγγραφείς χρησιμοποιώντας τις θεωρίες και τις μεθόδους της τέχνης (από την ψυχανάλυση και την κοινωνιολογική προσέγγιση μέχρι το μεταστρουκτουραλισμό), επιχειρούν μια εξαιρετικά διεισδυτική ματιά σε βάθος χρόνου. Η οπτική τους, που είναι ιδιαίτερα οξεία, είναι γόνιμα εμπλουτισμένη από τη φιλοσοφία, την ιστορία και την κοινωνιολογία, χωρίς ωστόσο να παρακάμπτεται η χρονική αλληλουχία εξέλιξης των κινημάτων. Καθένας τους συνεισφέρει με μια εισαγωγή που ερευνά τη μεθοδολογία και τις θεωρητικές μεθόδους πλαισίωσης της τέχνης του εικοστού και εικοστού πρώτου αιώνα.

Το βιβλίο είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να διευκολύνει τους αναγνώστες να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της τέχνης καθ' όλη τη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα μέχρι και σήμερα. Αποτέλεσμα αυτής της δομής είναι οι αναγνώστες να μπορούν να παρακολουθήσουν μια χρονολογική περιγραφή της τέχνης του 20ου αιώνα ή να ακολουθήσουν τη δική τους πορεία καθώς η αφήγηση ακολουθεί τα γεγονότα ανά έτος. Τα κείμενα συνοδεύονται από πάνω από εξακόσιες εικόνες έργων.

(2006) Από τη μινιμαλιστική στην εννοιολογική τέχνη, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας