*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο οικονομικός παράγοντας στις διεθνείς σχέσεις

"The Economic Factor in International Relations: A Brief Introduction" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Σπύρος Οικονομίδης · Peter Wilson
Μετάφραση: · Γιώργος Κυριακόπουλος
Επιμέλεια: · Γιώργος Λ. Ευαγγελόπουλος
Έκδοση: Νοέμβριος 2007 από "Θεμέλιο"
Σελ.:313 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-310-328-4


Θέμα: "Οικονομία " "Διεθνείς σχέσεις" "Πολιτική - Ιστορία" "Παγκοσμιοποίηση"

Απ' ό,τι φαίνεται, στις μέρες μας η οικονομία έχει αποκτήσει μια σχεδόν θεϊκή διάσταση. Δε διαμορφώνει πλέον απλώς το σκηνικό των παγκόσμιων γεγονότων, αλλά δείχνει να αποτελεί την κινητήρια δύναμη κάθε πολιτικού ή κοινωνικού γεγονότος στο σημερινό κόσμο. Υπαγορεύει την εξωτερική πολιτική και παρέχει μεγαλύτερη ισχύ σε σύγκριση με τη στρατιωτική δύναμη. Και γι' αυτό το λόγο μπορεί να κάνει παρωχημένους τους πολέμους. Αν η παγκοσμιοποίηση δεν είναι μια αντιστρεπτή διαδικασία, τότε η κατάκτηση αγορών θα είναι πολύ πιο σημαντική από την κατάκτηση εδαφών.

Το παρόν βιβλίο, "Ο οικονομικός παράγοντας στις διεθνείς σχέσεις", εξετάζει με κριτικό πνεύμα αυτές τις απόψεις και προσφέρει στον αναγνώστη το θεωρητικό οπλοστάσιο που θα τον βοηθήσει να διαπιστώσει σε ποιο βαθμό είναι έγκυρες. Υπογραμμίζει πόσο σημαντικό είναι να απαλλαγεί η φαινομενικά αμερόληπτη οικονομική ανάλυση από ιδεολογικές δεσμεύσεις και δείχνει πώς οι πολιτικές ατζέντες και η αβασάνιστη εικοτολογία έχουν διαμορφώσει σε τόσο μεγάλο βαθμό τις τρέχουσες παραδοχές μας για τη λειτουργία της οικονομίας στο σύγχρονο κόσμο. Ιδιαίτερα, μάλιστα, αποφεύγει την υπερβολή όσον αφορά το ρόλο της οικονομίας στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων.

Ο Peter Wilson είναι θεωρητικός των διεθνών σχέσεων, ειδικευμένος στην ιστορία της σκέψης. Ο Spyros Economides είναι αναλυτής εξωτερικής πολιτικής, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις διεθνείς σχέσεις της Ευρώπης. Με τη συνεργασία τους προσφέρουν έναν ιδανικό οδηγό για τους μελετητές των διεθνών σχέσεων, της ιστορίας, της πολιτικής και των οικονομικών, παρουσιάζοντας τις αρχές που διέπουν τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ της αγοράς και της πολιτικής στο στίβο της παγκοσμιοποίησης. Το έργο τους είναι ταυτόχρονα μια ιστορική μελέτη -καθώς εξετάζουν, για παράδειγμα, την εξέλιξη του κλασικού φιλελευθερισμού- και μια διεξοδική ανάλυση των κυρίαρχων οικονομικών ζητημάτων με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η διεθνής κοινότητα τον 21ο αιώνα.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας