*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η Σύρος κατά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο και λίγο πριν και λίγο μετά

Βιωματικές παράμετροι


Συγγραφή: · Στέλιος Παπουτσάς
Έκδοση: 2007 από "Ιδιωτική Έκδοση"
Σελ.:221 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-93-0281-5


Θέμα: "Προσωπικές αφηγήσεις - Μαρτυρίες" "Σύρος - Ιστορία"

Το τελευταίο καιρό, η εξελισσόμενη ταχύτητα του χρόνου, που θεωρητικά αντιλαμβανόμαστε, μας δημιουργεί το αίσθημα της κάποιας υπέρβασης. Έτσι ο χρόνος του παρελθόντος δείχνει να μένει πίσω, να μην μπορεί να παρακολουθήσει την ταχύτητα του προϊόντος χρόνου.
Σ' αυτόν τον χρόνο του παρελθόντος, όπου καταχωρούνται τα βιώματα αυτών που τον έζησαν, γυρίζουμε την σκέψη μας, για να διατηρήσουμε την επαφή μαζί του, φοβούμενοι ότι διαφορετικά χάνοντας αυτή την επικοινωνία, θα μείνει στα αζήτητα. Στρεφόμενοι προς τα εκεί, αγκυροβολούμε, για λίγο, τη μνήμη μας σ' ένα νησί.
Κι αυτό, όχι μόνο από κάποια εσωτερική παρόρμηση που συνδέεται με ιδιαίτερες συναισθηματικές καταβολές, αλλά και γιατί, αυτή η θαλασσοβρεγμένη γη, παρουσιάζει ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες, που εξελισσόμενες, σε διαχρονικά όρια, σε συναρπάζουν. Η Σύρος, με την πολιτεία της Ερμούπολης, μας ελκύει, μας μαγνητίζει, τόσο που αιχμαλωτίζει τη σκέψη μας.
Και εκεί, ανατρέχοντας σε γεγονότα που χαράκτηκαν πάνω της, τα αναγνωρίζεις και τα ξαναζείς, μια και η βιωματική τύχη σου, τα έφερε έτσι, ώστε να έχει γεννηθεί τότε εκεί.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας