*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το γεράκι

Το σχέδιο των ΗΠΑ για την παγκόσμια κυριαρχία

(Συλλογικό έργο)
Έκδοση: Δεκέμβριος 2007 από "Modern Times"
Σελ.:127 (23χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-441-931-5


Θέμα: "Πολιτική - Αμερική"

Οι ΗΠΑ στέκουν ως η μοναδική υπερδύναμη. Έχοντας οδηγήσει τη Δύση στο θρίαμβο κατά τον Ψυχρό Πόλεμο, η Αμερική έρχεται αντιμέτωπη με μια ευκαιρία και μια πρόκληση: Έχουν οι ΗΠΑ το όραμα να χτίσουν πάνω στα επιτεύγματα των προηγούμενων δεκαετιών; Έχουν πάρει την απόφαση να διαμορφώσουν ένα νέο αιώνα προς όφελος των αμερικανικών αρχών και συμφερόντων; Αυτό που οραματιζόμαστε είναι μια στρατιωτική δύναμη ικανή και έτοιμη να αντιμετωπίσει τις τωρινές και μελλοντικές προκλήσεις, μια εξωτερική πολιτική που θα προωθεί με θάρρος και αποφασιστικότητα τις αμερικανικές αρχές στο εξωτερικό και μια εθνική ηγεσία που θα δέχεται τις παγκόσμιες ευθύνες των ΗΠΑ.
Φυσικά, οι ΗΠΑ πρέπει να είναι συνετές στον τρόπο που θα ασκούν τη δύναμή τους. Ωστόσο, δεν μπορούμε να αποφύγουμε με ασφάλεια τις ευθύνες της παγκόσμιας ηγεσίας και το κόστος που συνεπάγονται. Η Αμερική παίζει ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της ειρήνης στην Ευρώπη, στην Ασία και τη Μέση Ανατολή. Αν περιορίσουμε τις ευθύνες μας, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις στα θεμελιώδη συμφέροντά μας. Η ιστορία του 20ού αιώνα θα έπρεπε να μας έχει διδάξει ότι είναι σημαντικό να διαμορφώνουμε τις καταστάσεις πριν οι κρίσεις εκδηλωθούν και να αντιμετωπίζουμε τις απειλές πριν γίνουν τρομερές. Η ιστορία του προηγούμενου αιώνα θα έπρεπε να μας έχει διδάξει πώς να πλησιάζουμε το σκοπό της αμερικανικής ηγεσίας."

(από την ιδρυτική έκθεση Αρχών του Προγράμματος για το Νέο Αμερικανικό Αιώνα)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας