*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αγωγή και εκπαίδευση των αρχαίων Μακεδόνων

Από την εμφάνιση τους έως το τέλος της κλασικής εποχής


Συγγραφή: · Αλέξανδρος Τσιαπαλιώκας
Έκδοση: Νοέμβριος 2007 από "Ερωδιός"
Σελ.:183 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-454-064-5


Θέμα: "Μακεδονία - Ιστορία, Αρχαία"

Η θεματική του βιβλίου ασχολείται με πτυχές της καθημερινής ζωής των Μακεδόνων, μέσα από την παρουσίαση και ανάλυση των θεσμών, την ηθών και εθίμων των θρησκευτικών παραδόσεων, του τρόπου ζωής και της καλλιτεχνικής παιδείας τους. Ασχολείται επίσης με τον άγνωστο μέχρι τώρα τομέα της εκπαίδευσης στη Μακεδονία, διευρύνοντας τις γνώσεις μας για την εκπαίδευση στην Αρχαία Ελλάδα, αφού οι μέχρι τώρα πληροφορίες μας σχετίζονται κυρίως με την Αθήνα και τη Σπάρτη.
Με τη μελέτη μας αυτή ελπίζουμε να φωτίσουμε μια "αδικημένη" (αν υπολογίσουμε το πλήθος των συγγραμμάτων που έχουν σχέση με τα σπουδαία στρατιωτικά και πολιτικά κατορθώματα του Φιλίππου και του Μ. Αλεξάνδρου) αλλά ιδιαίτερα σημαντική πλευρά της ιστορίας της Μακεδονίας, ώστε να καταστεί πιο σφαιρική η γνώση μας για το ποιοι ήταν οι Μακεδόνες.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας