*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το μαύρο κουτί - Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006


Συγγραφή: · Νίκος Ι. Νικολόπουλος · Δημήτρης Ι. Τσακτσίρας
Επιμέλεια: ·Ισίδωρος Σιδερόπουλος
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2007 από "Εκδόσεις Ι. Σιδέρης"
Σελ.:461 (22χ23), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-86620-8-7


Θέμα: "Πολιτιστική πολιτική" "Πολιτισμός" "Πάτρα - Ιστορία"

Με το που έσβυσαν τα φώτα της Πολιτιστικής, ήταν φυσικό να υπάρξει η ανάγκη καταγραφής όλων αυτών που ζήσαμε, που κερδίσαμε και -κυρίως- εκείνων που δεν μπορέσαμε να πετύχουμε.
Να καταγράψουμε τις όποιες σημαντικές στιγμές και να επισημάνουμε όλα όσα μας εμπόδισαν να αξιοποιήσουμε τη χρυσή ευκαιρία και το έμπρακτο κυβερνητικό ενδιαφέρον.

Ήδη εκκρεμεί ένας ουσιαστικός δημόσιος απολογισμός, μια συζήτηση για το τι έγινε, τι έφταιξε, τι χάθηκε.
Οι πολίτες της Πάτρας και της Αχαΐας έχουν δικαίωμα να ξέρουν γιατί η Πολιτιστική, αντί για γιγαντιαία, αποδείχθηκε... μικρούτσικη!

Φέρνουμε στο φως τα στοιχεία που περιείχε το "Μαύρο Κουτί", όλα όσα έγιναν, όλα όσα ειπώθηκαν, όλα όσα γράφηκαν. Αποκαλύτπουμε ό,τι δεν έγινε, ό,τι δεν "απολαύσαμε", ό,τι δεν κερδίσαμε ως πόλη και ως οικοδεσπότες του πιο σημαντικού ευρωπαϊκού πολιτιστικού θεσμού.
Χωρίς διάθεση απαξίωσης ή φανατισμό αλλά με κριτήριο όσα θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε, να κατακτήσουμε και τελικά "χάσαμε" στην πορεία.

Για να "ξορκίσουμε" ό,τι μας πλήγωσε και μας χώρισε, για να προσεγγίσουμε την αλήθεια, για να κερδίσουμε, όλοι μαζί, τα επόμενα "στοιχήματα".

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας