*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κοινωνιολογικές προσεγγίσεις στον τουρισμό

"Tourism Studies and the Social Sciences" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Andrew Holden
Μετάφραση: ·Θωμάς Μαυροδόντης
Επιμέλεια: ·Θωμάς Μαυροδόντης
Έκδοση: Ιανουάριος 2008 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:375 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-02-2114-6


Θέμα: "Κοινωνικές επιστήμες" "Τουρισμός"

Το βιβλίο στηρίζεται σε μια πολυεπιστημονική προσέγγιση για να κατανοηθούν η σημασία και ο ρόλος του τουρισμού στη σημερινή κοινωνία. Εισάγει τον αναγνώστη στις κοινωνικές επιστήμες και εφαρμόζει τις σχετικές θεωρίες για την κατανόηση του τουρισμού. Παρόλο ότι κάθε κεφάλαιο αναφέρεται σε έναν ξεχωριστό επιστημονικό κλάδο των κοινωνικών επιστημών, το βιβλίο περιλαμβάνει εκτεταμένη χρήση παραπομπών στα υπόλοιπα κεφάλαια για να τονιστεί μ' αυτόν τον τρόπο η πολυεπιστημονική φύση της τουριστικής έρευνας. Ένα από τα κύρια θέματα του βιβλίου είναι η εξέταση του πώς οι οικονομικές και πολιτικές δομές της κοινωνίας επιδρούν στην εμφάνιση του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Ακολούθως, το βιβλίο εξετάζει μια ποικιλία από σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα που υπερκαλύπτουν τον τουρισμό, συμπεριλαμβανομένων του κοινωνικού αποκλεισμού ορισμένων κατηγοριών πολιτών, του τουρισμού ως μορφής εμπορίου, του καταναλωτισμού, των κοινωνικών, πολιτισμικών και περιβαλλοντικών επιδράσεων του τουρισμού, καθώς και του φεμινισμού και της ηθικής. Το βιβλίο είναι γεμάτο από διαφωτιστικά διεθνή παραδείγματα και ερωτήσεις που απευθύνονται στον αναγνώστη, έτσι ώστε να ενθαρρυνθεί η εμβάθυνση της σκέψη του σε σχετικές θεωρίες και ζητήματα που αναφύονται. Παράλληλα με την παροχή μιας ευρύτερης κατανόησης του ρόλου του τουρισμού στην κοινωνία, το βιβλίο επιδιώκει, επίσης, να διευρύνει τον πνευματικό ορίζοντα των αναγνωστών σχετικά με την κοινωνία στην οποία ζουν. Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει:

- Σύντομη εισαγωγική περίληψη του σχετικού επιστημονικού κλάδου.
- Κριτική ανάλυση των κυριότερων θεωριών και εννοιών του συγκεκριμένου επιστημονικού κλάδου που αφορούν τον τουρισμό.
- Συζήτηση του πώς οι θεωρίες και οι έννοιες έχουν εφαρμοστεί στον τουρισμό με την αναφορά συγκεκριμένων περιπτώσεων και παραδειγμάτων.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας