*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Φύλο και εκκλησιαστική εκπαίδευση

Σχολές γυναικών, γυναίκες εκπαιδευτικοί


Συγγραφή: · Θεόδωρος Χριστοφορίδης · Αικατερίνη Ρώσσιου
Έκδοση: 2007 από "Ζήτη"
Σελ.:180 (24χ17), 1, ISBN: 960-456-063-8


Θέμα: "Εκπαιδευτικοί" "Εκκλησιαστική ιστορία - Ελλάς" "Χριστιανική εκπαίδευση" "Εκπαίδευση - Ιστορία - Ελλάς"

Η πραγματεία που διαβάζετε εγράφη με σκοπό να προσεγγίσει και να σκιαγραφήσει την θέση των γυναικών εκπαιδευτικών σε ένα χώρο που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα, αυτόν της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης. Αποτυπώνει την εξελικτική εικόνα της θέσης των γυναικών εκπαιδευτικών από συστάσεως της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και τη διάκριση των χαρακτηριστικών τους μέχρι σήμερα. Όπως προκύπτει από την έρευνα, δεν επιδιώκεται η λύση των προβλημάτων που ενδεχόμενα αντιμετωπίζουν σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, τα αποτελέσματά της όμως, μπορούν να διαμορφώσουν μία ελάχιστη διαπραγματευτική βάση μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών προς όφελός τους.
Ταυτόχρονα επιχειρείται μια ιστορική επιδερμική προσέγγιση των σχολών γυναικών που εμφανίστηκαν μετεπαναστατικά με φορέα την εκκλησιαστική εκπαίδευση.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας