*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η στατιστική στην κοινωνική έρευνα


Συγγραφή: · Γιάννης Ν. Υφαντόπουλος · Κυριακή Ε. Νικολαΐδου
Υπεύθυνος Σειράς: · Γιάννης Ν. Υφαντόπουλος
Έκδοση: Φεβρουάριος 2008 από "Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός"
Σελ.:416 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-01-1198-7


Θέμα: "Στατιστική" "Κοινωνικές επιστήμες - Μεθοδολογία"

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα αναπτύσσεται ο Ευρωπαϊκός Χώρος Έρευνας που απαρτίζεται από έμπειρους και νέους ερευνητές που καταγίνονται με την αναζήτηση νέων ιδεών, γνώσεων, διαδικασιών και μεθόδων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει ότι το μέλλον της Ευρώπης διαμορφώνεται μέσα από την έρευνα και απαιτείται επένδυση στον Άνθρωπο και στην Γνώση. Τα Κράτη Μέλη έχουν αποδεχθεί ότι για την επίτευξη των στόχων της Στρατηγικής της Λισαβόνας για «ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα, και κοινωνική συνοχή» απαιτείται η εγκαθίδρυση της Κοινωνίας της Γνώσης. Δηλαδή μιας αναβαθμισμένης Νέας Ευρωπαϊκής Κοινωνίας που βασίζεται στην έρευνα, στην εκπαίδευση και στη δια βίου μάθηση.

Στόχος του βιβλίου αυτού είναι η εξοικείωση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών που σπουδάζουν κοινωνικές επιστήμες με τις ποσοτικές και ποιοτικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την περιγραφή και διερεύνηση των κοινωνικών φαινομένων.

Στο βιβλίο αυτό ο σπουδαστής θα ενημερωθεί για τις "Μεγάλες Κοινωνικές Έρευνες" που εκπονούνται από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία όπως είναι η Έρευνα Εργατικού Δυναμικού, οι Οικογενειακοί Προϋπολογισμοί, και η Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης και αποβλέπουν στην καταγραφή και διερεύνηση της "κοινωνικής ζωής" στην Ευρώπη. Επιπλέον θα πληροφορηθεί για την Ευρωπαϊκή Κοινωνική Έρευνα που διεξάγεται σε περισσότερες από 30 Χώρες της Ευρώπης και αποσκοπεί στην καταγραφή των στάσεων, απόψεων και υποκειμενικών εκτιμήσεων των Ευρωπαίων Πολιτών για τις κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές, και πολιτιστικές εξελίξεις.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας