*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ζωή και τηλεόραση

Προσωπική ζωή. Home Video: Θεατρικό δίπτυχο: Ένα δράμα και μια κωμωδία


Συγγραφή: · Παναγιώτης Βενάρδος
Έκδοση: Ιανουάριος 2008 από "Πολύτυπο"
Σελ.:182 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-87402-7-4


Θέμα: "Νεοελληνικά θεατρικά έργα"

[...] Ο συγγραφέας των δύο θεατρικών έργων -δεν είναι ασφαλώς τυχαία η επιλογή του να παίξει και με την κωμωδία και με το δραματικό στοιχείο- έχει περιγράψει και στα δύο έργα του τη σχέση μας με το "μέσον" σε κάθε διάστασή της. Από τις μελαγχολικές στιγμές του δραματικού έργου ως εκείνες τις περιπαικτικές της κωμωδίας, οι χαρακτήρες και τα περιστατικά είναι ξεσηκωμένα από μια συνηθισμένη μέρα μας. Οι χαρακτήρες, τα λεκτικά κλισέ, τα περιβάλλοντα είναι πραγματικά αποτυπώματα. Αξίζει να τονιστούν αυτά τα χαρακτηριστικά γιατί προδίδουν τις προθέσεις του Παναγιώτη Βενάρδου αλλά αποδίδουν στην πράξη με το κατόρθωμα της τελικής συγγραφής.

Η Γνωστοποίηση ενός νέου θεατρικού κειμένου που εκφράζει την εποχή μας αλλά και της ίδιας μας της ζωής, όταν μάλιστα "διδάσκει και τέρπει" χωρίς υποκριτικό διδακτισμό ή κυνική τερψιλαγνεία είναι πάντα ένα κέρδος. Μικρό ή μεγαλύτερο, αδιάφορο. Η πρόκληση προς τους θεατράνθρωπους να δοκιμάσουν τη θεατρική απόδοση στη σκηνή ενός έργου που αντιμάχεται τον Μεγάλο Αδελφό του τηλεοπτικού μέσου είναι μπροστά τους. Το πρόβλημα της τηλεόρασης και των συμπεριφορών που έχει εγκαθιδρύσει αναδεικνύεται ως ένα από τα κυρίαρχα της εποχής μας και πλήττει όλους μας. Ας προβληματίσει τον καθένα από εμάς, θύματα λίγο ως πολύ συρόμενα από την παραπλανητική εικόνα του "κουτιού".

(από τον πρόλογο του εκδότη)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας