*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ικαρία, "οι ανέμου μήλοι"


Συγγραφή: ·Στυλιανός Ι. Σιμάκης
Έκδοση: Ιανουάριος 2008 από "Ιδιωτική Έκδοση"
Σελ.:212 (29χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-93-0441-9


Θέμα: "Λαογραφία, Ελληνική" "Ικαρία - Ιστορία" "Ελλάς - Λαϊκός πολιτισμός" "Αρχιτεκτονική - Ελλάς"

Οι ανεμόμυλοι, οπουδήποτε στον κόσμο, πέρα από τις μεταξύ τους διαφορές σχετικά με το μέγεθος, το σκοπό ή και τον τρόπο κατασκευής και λειτουργίας τους, συνιστούν τα πιο φανταχτερά και αξιοποιήσιμα σύγχρονα μνημεία-αξιοθέατα, με τα ιστορικά και τεχνικά στοιχεία που τους συνοδεύουν να είναι πάντα συναρπαστικά.

Η Ικαρία, τόπος που εμφανίζει πολλές ιδιαιτερότητες, δεν άφησε τους ερειπωμένους, τώρα πια, ανεμόμυλους της να αποτελέσουν εξαίρεση. Ενταγμένοι στο ξεχωριστό ιστορικό, φυσικό και οικιστικό περιβάλλον του νησιού, εμφανίζουν ως σύνολο και ως μονάδες χαρακτηριστικά που τους κάνουν μοναδικούς.

Όσα ακολουθούν, είναι αποτέλεσμα μιας διετούς έρευνας που σκοπό είχε να καταγράψει οποιοδήποτε στοιχείο σχετίζεται με τους Ικαριακούς ανεμόμυλους για να λειτουργήσει κατόπιν όχι μόνο ως μέσο θεωρητικής γνώσης γύρω από αυτούς αλλά και ως πρακτικό εργαλείο για την πιθανή αποκατάσταση και ανάδειξή τους.

Η έρευνα αυτή, ευτύχησε να βρει στην πορεία της πολλούς συνεργάτες. Και πρώτα, όλους τους ανθρώπους που μίλησαν για το χρονικό των ανεμόμυλων. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας