*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μπέλα Μπάρτοκ


Συγγραφή: ·Pierre Citron
Μετάφραση: · Γιάννης Βασιλειάδης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2007 από "Αιγόκερως"
Σελ.:251 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-322-328-Χ


Θέμα: "Μουσικοί "

[...] Πέρασαν 38 χρόνια από την πρώτη έκδοση του βιβλίου από τις εκδόσεις "Επτάλοφος". Το 1994 έγινε και η δεύτερη έκδοση του Bartok του Ρ. Citron από το Seuil - σειρά Solfeges, αναθεωρημένη σε ορισμένα σημεία, με προσθήκες επιστολών και κριτικών δημοσιευμάτων, και πλουσιότερο εικονογραφικό υλικό. Η μετάφραση αναθεωρήθηκε εξαρχής, συμπληρώθηκαν λιγοστές παραλήψεις στο κείμενο που είχαν τότε αφαιρεθεί από τη λογοκρισία, ενσωματώθηκε και μια επιλογή από χαρακτηριστικές επιστολές και δημοσιεύσεις. Η εργογραφία στο τέλος αναθεωρήθηκε με βάση το "Grove's Dictionary of Music and Musicians και δίνεται σε πλήρη μορφή, την οποία υιοθετεί σε γενικές γραμμές και η δεύτερη έκδοση. Στη βιβλιογραφία αναφέρονται οι κυριότεροι μελετητές της ζωής και βασικά του έργου του Μπάρτοκ. Οι βασικοί ερμηνευτές (σολίστες, σύνολα δωματίου, ορχήστρες) συμπεριλαμβάνουν και τις ιστορικές ερμηνείες, και τη σύγχρονη δισκογραφία. Η έκδοση αυτής της μονογραφίας για το 1969 αποτελούσε τόλμημα: πρώτη φορά ο Μπάρτοκ ερχόταν σε επαφή και γνωριμία με το ελληνικό κοινό με ένα κείμενο κύρους. Απευθυνόταν βέβαια σ' ένα περιορισμένο και ειδικό μουσικό κοινό, με αβέβαιη την ευρύτερη απήχηση. Παρ' όλα αυτά, η υποδοχή ήταν αρκετά ευνοϊκή στο σύνολο της. Σήμερα η κατάσταση είναι διαφορετική, η γενική ενημέρωση και εξοικείωση πιο εκτενής και επισταμένη. Η Αθηνά Σπανούδη έκανε το 1969 ειδική εκπομπή στο Ραδιόφωνο για τον Μπάρτοκ και παράλληλα αναφέρθηκε στην εργασία μου. Ο Γιώργος Λεωτσάκος μου είχε συμπαρασταθεί με χρήσιμες υποδείξεις στην απόδοση του κειμένου και των μουσικών όρων.

(από την εισαγωγή του Γιώργου Βασιλειάδη)

(2008) Μπάρτοκ, Εκδόσεις Πατάκη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας