*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τουριστική ανάπτυξη και περιβαλλοντική προστασία


Συγγραφή: ·Λούκης Α. Αθανασίου
Έκδοση: Φεβρουάριος 2007 από "Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων"
Σελ.:184 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Περιβάλλον - Προστασία" "Τουρισμός"

Σκοπός της μελέτης είναι η εξέταση των αλληλεξαρτήσεων μεταξύ τουριστικής ανάπτυξης και περιβαλλοντικής προστασίας κάτω από πρίσμα της οικονομικής ανάλυσης. Έναυσμα για τη διενέργεια της μελέτης αυτής αποτέλεσε αφενός η οδυνηρή εμπειρία από τις υπερβολές που εν ονόματι της περιβαλλοντικής προστασίας έχουν συντελεσθεί και αφετέρου η πεποίθηση, ότι η διατήρηση και αναβάθμιση του περιβάλλοντος αποτελούν πολύτιμη εισροή στη διαδικασία ανάπτυξης του τουρισμού, από πλευράς προσφοράς.

Συχνά, υπό την πίεση της κοινής γνώμης, η οποία έχει διαμορφωθεί από επιρροές ακραίων απόψεων, απόψεων που αρνούνται την ύπαρξη μέσης οδού και παραβλέπουν τις συνέπειες για την ανάπτυξη και ευημερία, λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην της οικονομικής λογικής και του καλώς νοούμενου μακροπρόθεσμου κοινωνικού συμφέροντος.

Τουριστική ανάπτυξη συνυπάρχουσα με περιβαλλοντική προστασία ή ακόμη και περιβαλλοντική αναβάθμιση δεν αποτελούν αντιφατικές έννοιες. Αντίθετα, η υιοθέτηση ακραίων και οικονομικώς ανορθολογικών θέσεων για το περιβάλλον συγκρούεται ευθέως με την ανάπτυξη και την οικονομική ευημερία.

(2012) Η εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών προς τα αντίστοιχα των ανδρών, Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ)

(2009) Οικονομική και δημογραφική βιωσιμότητα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ)

(2008) Αναπτυξιακή διαδικασία και μακροχρονιότερες εξελίξεις στην οικονομική συμπεριφορά και τις οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα, Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ)

(2004) Τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση, Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων

(2000) Το μέγεθος και ο ρόλος του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα, Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας