*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Φωτίζοντας την αλήθεια

Άρθρα και δοκίμια στον Αθηναϊκό Τύπο για τη δημοκρατία, το σύνταγμα, τη δικαιοσύνη και την ιστορία 1963-1967


Συγγραφή: · Λάμπρος Ρακόπουλος
Έκδοση: Ιούλιος 2007 από "Βασιλόπουλος Στέφανος Δ."
Σελ.:295 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-85650-8-1


Θέμα: "Συνταγματικό δίκαιο - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις" "Αρθρογραφία" "Ελλάς - Ιστορία, Νεώτερη" "Δικαιοσύνη - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Τα όσα συμβαίνουν, κατά την δίκην, ενώπιον του στρατοδικείου Αθηνών, των 28 Ελλήνων αξιωματικών, είναι αδύνατον να χαρακτηρισθούν. Και δεν τιμούν, βεβαίως, το αμφισβητούμενον κύρος της στρατιωτικής δικαιοσύνης. Δεν επεδίωξα να είμαι συνήγορος κανενός κατηγορουμένου, διά να έχω το δικαίωμα της αντικειμενικής, αδιαβλήτου και αμεροβλήπτου κριτικής της διεξαγωγής της διαδικασίας και των εκδοθησομένων αποφάσεων. Καίτοι θεωρώ πάντας τους κατηγορουμένους αθώους, διότι ως νομικός πιστεύω ακραδάντως εις την αλήθειαν, την διακηρυχθείσαν διά του άρθρου 9 της αθανάτου διακηρύξεως των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτου του 1789, ότι κάθε κατηγορούμενος δι' αξιόποινον πράξιν πρέπει να θεωρείται αθώος πριν κηρυχθεί υπό της δικαιοσύνης αμετακλήτως και τελεσιδίκως ένοχος.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας