*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο μύθος του ναζισμού

"Le mythe nazi" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Philippe Lacoue - Labarthe · Jean - Luc Nancy
Μετάφραση: ·Βίκτωρ Καμχής
Υπεύθυνος Σειράς: · Σταύρος Ζουμπουλάκης
Έκδοση: Μάιος 2008 από "Βιβλιοπωλείον της Εστίας"
Σελ.:74 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-05-1365-1


Θέμα: "Φασισμός" "Φιλοσοφία, Σύγχρονη"

"Ο μύθος του ναζισμού" ερευνά για ποιο λόγο και με ποιο τρόπο η προσφυγή στον μύθο βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής και κοινωνικής πρακτικής του ναζισμού.

Ο λόγος αναζητείται στην ιδιαιτερότητα της γερμανικής ιστορίας, που παρουσιάζει ένα είδος έλλειψης ταυτότητας, στην οποία έρχεται να απαντήσει η επίκληση του μύθου, που αποτέλεσε μια μορφή ιδρυτικής ταυτότητας, βάσει της οποίας έπρεπε να σχηματιστεί και να αποκαθαρθεί το πρότυπο του γερμανικού λαού. Εν συνεχεία αναλύεται ο τρόπος με τον οποίο θεωρητικοποιήθηκε, στα κείμενα του Ράζενμπεργκ και του Χίτλερ κυρίως, η συγκρότηση και η πολιτική επιβολή αυτού του μύθου. Στο τέλος της ανάλυσης αποκρυσταλλώνεται η θέση ότι ο ναζισμός διακατεχόταν από την επιθυμία να ασκήσει την πολιτική ως τέχνη (μυθική διάπλαση, πλάσιμο του λαού ως έργου τέχνης)· η ναζιστική φρίκη θεμελιώνεται τελικά σε έναν εθνικοαισθητισμό.

Πέραν του ιστορικού και φιλοσοφικού ενδιαφέροντος, το μικρό αυτό βιβλίο έχει σήμερα ένα πρόσθετο πολιτικό ενδιαφέρον, λόγω της επανεμφάνισης εθνικιστικών κινημάτων που διεκδικούν φανατικά μια ιδρυτική ταυτότητα.

(2013) Που πηγαίνει η δημοκρατία;, Εκδόσεις Πατάκη

(2006) Η τραγωδία, τότε και τώρα, Εκδόσεις Καστανιώτη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας