*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 11,13 €
Η φιλοσοφία στην κουζίνα
Μικρή κριτική του μαγειρικού λόγου
"La Filosofia in cucina: Piccola cucina della region culinaria" (Πρωτότυπος τίτλος στα ιταλικά)
Συγγραφή: · Francesca Rigotti
Μετάφραση: ·Καίτη Μάρακα
Επιμέλεια: ·Αναστασία Μωράκη
Υπεύθυνος Σειράς: · κριτικός γεύσης Επίκουρος
Έκδοση: Μάιος 2008 από "Πολύτροπον"
Σελ.:142 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8354-93-5
Θέμα: "Μαγειρική - Φιλοσοφία και θεωρία "
Η φιλοσοφία και η μαγειρική, σύμφωνα με τη συγγραφέα, είναι δύο δραστηριότητες με στενή συγγένεια. Είναι άραγε τυχαίο ότι η λατινική λέξη sapere (γνωρίζω) έχει κοινή ρίζα με τη λέξη sapore (γεύομαι) - αλλά και με τη λέξη σοφία; Ή το γεγονός ότι η γλώσσα είναι συγχρόνως το όργανο της γεύσης και της ομιλίας;
Οι σελίδες του βιβλίου μάς καλωσορίζουν σε μια αλλόκοτη φιλοσοφική κουζίνα. Τρώγοντας ελιές και ξερά σύκα με τον Πλάτωνα, έχοντας συντροφιά τον Καντ και τον Κίρκεργκορ, καθαρίζοντας πατάτες με τον Βιτγκενστάιν, οι ιδέες αποκτούν γεύση και το φαγητό μια θέση στη φιλοσοφική σκέψη.