*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το μυθιστόρημα της Κωνσταντινούπολης

"Le roman de Constantinople" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Gilles Martin - Chauffier
Μετάφραση: · Ρίτα Κολαΐτη
Έκδοση: Μάιος 2008 από "Κασταλία"
Σελ.:221 (24χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7560-88-4


Θέμα: "Κωνσταντινούπολη - Ιστορία"

Το μυθιστόρημα της Πόλης των Πόλεων, το μυθιστόρημα του Βυζαντίου, της Κωνσταντινούπολης, της Ιστανμπούλ. Το μυθιστόρημα της πόλης που έτρεφε όνειρα, ανέδειξε πολιτισμούς, συσσώρευσε θησαυρούς.

Στις σελίδες του βιβλίου ξεδιπλώνεται ένα ιστορικό πανόραμα της πρωτεύουσας που βασίλευε σε τρεις ηπείρους. Οι τρούλοι των χιλιόχρονων εκκλησιών της και οι μιναρέδες των αμέτρητων τζαμιών της αποτελούν αδιάψευστες μαρτυρίες της πορείας της Πόλης, που είναι το ανθέμιο του κληρονομιάς μας. Από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τα περίχωρα της Βιέννης, όλοι οι λαοί υποκλίθηκαν στο μεγαλείο της. Σε τούτη τη μυστικιστική μητρόπολη, ο ρωμαϊκός κώδικας, το ελληνικό πνεύμα και η χριστιανική ψυχή σφράγισαν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και χάραξαν την πορεία του ευρωπαϊκού πνεύματος.

Αυτό το οδοιπορικό στην Ιστορία και τη Μνήμη είναι ένα ιστορικό κείμενο γραμμένο σαν γλαφυρό μυθιστόρημα. Στις σελίδες του ζωντανεύουν οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες, οι μεγάλες γυναικείες μορφές, οι λόγιοι και οι στρατηγοί της αυτοκρατορίας, οι Οθωμανοί σουλτάνοι, οι πολιτικοί που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη Τουρκία.

Η έκδοση συμπληρώνεται από έναν εμπεριστατωμένο οδηγό τόπων και μνημείων με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Περίπατοι στις ακτές του Βοσπόρου".

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας