*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τα πλεονεκτήματα των εικόνων

"Les bienfaits des images" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Serge Tisseron
Μετάφραση: ·Άννα Περιστέρη
Υπεύθυνος Σειράς: · Σοφία Γ. Ασλανίδου
Έκδοση: Ιούνιος 2008 από "Κατάρτι"
Σελ.:249 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6671-23-2


Θέμα: "Βία" "Επικοινωνία (Ψυχολογία)" "Τηλεόραση - Κοινωνιολογικές απόψεις"

Είναι βίαιες οι εικόνες; Πρέπει να απαγορεύσουμε την τηλεοπτική βία; Ευθύνονται για την παραβατικότητα των παιδιών οι τηλεοπτικές εικόνες; Ποια θέση υιοθετούμε απέναντι στη βία ως γονείς, ως εκπαιδευτικοί, ως φορείς που έχουν παιδαγωγική σχέση με τα παιδιά; Ποια η δύναμη των εικόνων στη ζωή μας; Σε αυτά τα ερωτήματα προσπαθεί να απαντήσει ο Serge Tisseron. Δεν καταδικάζει τις εικόνες αλλά αντίθετα υποστηρίζει ότι, όπως ένα φάρμακο μπορεί να δηλητηριάζει αλλά και να θεραπεύει, έτσι και οι εικόνες αποκτούν σημασία ανάλογα με την ευαισθησία και την παιδεία του ατόμου. Ενήλικοι ή ανήλικοι οφείλουμε να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τις εικόνες και να καταλαβαίνουμε πότε είναι βλαβερές και πότε όχι. Το ζήτημα της αγωγής της εικόνας είναι κυρίαρχο στο βιβλίο αυτό του Serge Tisseron, όπως άλλωστε και σε όλες τις εργασίες του.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας