*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Όψεις νεοελληνικής ιστορίας 1833-1945

Κοινωνία, οικονομία, εκπαίδευση


Συγγραφή: · Δημήτριος Α. Σακκής · Αντώνης Α. Αντωνίου
Έκδοση: Ιούνιος 2008 από "Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός"
Σελ.:386 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-01-1223-1


Θέμα: "Ιστοριογραφία, Ελληνική" "Ελλάς - Ιστορία, Νεώτερη"

Οι συγγραφείς Δ. Α. Σακκής και Α. Α. Αντωνίου, ύστερα από μακροχρόνιες έρευνες σε ανέκδοτο αρχειακό υλικό, εξετάζουν ζητήματα της νεότερης ελληνικής ιστορίας, μέσα από έναν ιστορικό προβληματισμό με πολλαπλές στοχεύσεις τόσο στις ασυνέχειες όσο και στις συνέχειες του ιστορικού γίγνεσθαι, ο οποίος και εδράζεται αρθρωτά πάνω σε πηγές. Ανατέμνονται οικονομικές πραγματικότητες, καθώς και τάσεις σε κοινωνικά κινήματα, ενώ, παράλληλα, ως συνδετικοί κρίκοι των στοχεύσεων αναδεικνύονται τόσο η εξέταση του πλέγματος των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών σχέσεων όσο και ο άνθρωπος.

Στο Πρώτο Μέρος διερευνώνται όψεις της οικονομικής κατάστασης κατά τον 19o αιώνα, με τη συνεξέταση μεταβλητών, όπως του αγροτικού τομέα, του πρώτου κύματος ανάπτυξης, της υπερχρέωσης, της ανάδειξης των νέων αστικών κέντρων και της συμβολής των Ελλήνων της διασποράς. Εκτιμώνται παράμετροι που επέδρασαν στη δημοσιονομική πολιτική, όπως η ενσωμάτωση της Επτανήσου και της Ηπειροθεσσαλίας.

Το Δεύτερο Μέρος έχει αφετηρία το Αγροτικό Ζήτημα και εξικνείται σε θέματα κοινωνικής παθογένειας.
Στο Τρίτο Μέρος εξετάζονται ζητήματα εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με τη θέση του αγοριού και του κοριτσιού κατά τον 19o αιώνα, και τίθενται προβληματισμοί σχετικοί με την πολιτιστική εκδοχή του ελληνικού μεγαλοϊδεατισμού και τις εκπαιδευτικές διαστάσεις του ευεργετισμού.

Τέλος, στο Τέταρτο Μέρος ανιχνεύονται ζητήματα που σχετίζονται με τη μεταβατική και ταραγμένη περίοδο του μεσοπολέμου και της αντίστασης.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας