*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ασαφής εικόνα

Ουτοπική σκέψη για μια αντιουτοπική εποχή


Συγγραφή: · Russell Jacoby
Μετάφραση: ·Βασίλης Τομανάς
Έκδοση: Ιούλιος 2008 από "Νησίδες"
Σελ.:159 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8263-76-Χ


Θέμα: "Κοινωνικές επιστήμες" "Ουτοπία - Πολιτική επιστήμη"

Μετά το βιβλίο του "Οι τελευταίοι διανοούμενοι", κυκλοφορεί στις "Νησίδες" και το πιο πρόσφατο βιβλίο του αμερικανού καθηγητή ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας. Θέμα του: η ουτοπία και το κακό όνομα που έχει αποκτήσει στην εποχή μας. Γιατί συνέβη αυτό; Πού οφείλεται; Πόσο βάσιμο είναι; Έχει οδηγήσει πράγματι η επιδίωξη της ουτοπίας στον ολοκληρωτισμό; Σ’ αυτά κατά βάσιν τα ερωτήματα επιχειρεί ν’ απαντήσει ο συγγραφέας.

Πολλοί συγγραφείς θεωρούν τους ουτοπικούς και όσους τους συμπαθούν αιθεροβάμονες ονειροπόλους στην καλύτερη περίπτωση και φονικούς ολοκληρωτικούς στη χειρότερη. Εν τούτοις, η ουτοπική σκέψη έχει αδικηθεί. Υπάρχουν δύο ειδών ουτοπισμοί. Ο σκιαγραφηματικός, που ορίζει "συνταγές για τις σοσιαλιστικές κουζίνες του μέλλοντος" (Καρλ Μαρξ), αλλά και ο εικονοκλαστικός, που τονίζει κυρίως τι δεν θέλουμε να έχει η μελλοντική κοινωνία.

Αυτή η δεύτερου είδους ουτοπική σκέψη είναι απαραίτητη σήμερα. Γιατί η αντιουτοπική νοοτροπία, που την έχουν επιβάλει στοχαστές με κύρος, καταδίκασε άδικα την ουτοπική σκέψη και προέτρεψε τους ανθρώπους να την βλέπουν με καχυποψία. Η εικονοκλαστική ουτοπική σκέψη, καταλήγει ο συγγραφέας, οφείλει σήμερα να ξαναζωντανέψει την υπνώττουσα πολιτική φαντασία της κοινωνίας και να υποδείξει νέες ιδέες για το μέλλον.

"Όπως όλα τα έργα του Τζάκομπυ, έτσι κι αυτό είναι μια επίκαιρη, παθιασμένη, θαρραλέα παρέμβαση κόντρα στο ρεύμα - πολύτιμο βιβλίο".

(The Nation)

"Στα τέσσερα καλογραμμένα και πολύ περιεκτικά κεφάλαια του βιβλίου του, ο Τζάκομπυ ερευνά μια πληθώρα ουτοπικών κινημάτων - για να κάνει τους αναγνώστες του να ονειρευτούν έναν καλύτερο κόσμο".

(Publishers Weekly)

(2009) Διαλεκτική της ήττας, Νησίδες

(2008) Οι τελευταίοι διανοούμενοι, Νησίδες

(2007) Κοινωνική αμνησία, Ύψιλον

(2001) Το τέλος της ουτοπίας, Εκδόσεις Τροπή

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας