*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Craft Consciousness - Class Consciousness

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: ·Σωτήρης Μπαχτσετζής · Ξένια Καλπακτσόγλου · Αυγουστίνος Ζενάκος ·Florian Waldvogel
Φωτογραφία: ·Φάνης Βλασταράς · Πάνος Κοκκινιάς ·Ρεβέκκα Κωνσταντοπούλου
Επιμέλεια: · Κωστής Βελώνης
Καλλιτεχνική επιμέλεια: · Κωστής Βελώνης
Έκδοση: Ιανουάριος 2008 από "Futura"
Σελ.:128 (23χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6654-72-9


Θέμα: "Τέχνη, Σύγχρονη" "Τέχνη - Κατάλογοι"

Στην έκθεση "Οδοφράγματα χωρίς σύνορα - Ένας καινούργιος (γενναίος) κόσμος", ο Βελώνης παρουσιάζει μια σειρά από έργα που καταπιάνονται, σε γενικές γραμμές και πάντοτε στο πλαίσιο μιας ιδιοσυγκρασιακής αλληγορίας, με τα μεταπολεμικά προτάγματα του "μοντέρνου τρόπου ζωής", όπως αυτά αναδύθηκαν από την ατμόσφαιρα του "Μάη του '68", Πρόθεση του καλλιτέχνη δεν είναι να αναπλάσει την επαναστατική ευφορία της συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου, αλλά να υπαινιχθεί κυρίως το ευάλωτο, το τρωτό, στην ύπαρξη ενός μοναχικού επαρχιωτόπουλου ή στην εικόνα ενός νεκρού λαγού (προσωπεία του μετανάστη, του πολιτικού πρόσφυγα, του εκτοπισμένου, κτλ), που δεν κάνει άλλα από το να ακυρώνει, μέσω του προσωπικού τραύματος, το βάρος κάθε είδους μνημειακών διαστάσεων (τιμητικής) καρικατούρας.
Μέσω της ελεύθερης επιλογής, η τέχνη μοιάζει ικανή για μια "ουσιαστική επανάσταση" (revolution essentielle ήταν ο τίτλος μιας από τις αφίσες που δημιούργησαν οι Atelier populaire, η ομάδα φοιτητών στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού που μοίραζε τη δουλειά της κατά τους μήνες που ακολούθησαν τα γεγονότα του Μάη του '68), η οποία θα μπορεί να επαναπροσδιορίσει κριτικά τα ιστορικά δεδομένα. Όπως δείχνει το έργο του Βελώνη, η μελαγχολία και συνάμα ο πόθος (για έναν ανεκπλήρωτο έρωτα) μοιάζουν να είναι οι αποτελεσματικότερες μορφές αντίστασης απέναντι σε οποιοδήποτε σύστημα κυριαρχίας.

Μαρίνα Φωκίδη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας