*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οι Άγιοι της Χίου

Εκκλησιαστική ιστορία της νήσου Χίου από της διαδόσεως του χριστιανισμού μέχρι τις ημέρες μας (20ός αιώνας)


Συγγραφή: ·Πόπη Χαλκιά - Στεφάνου
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2008 από "Ιδιωτική Έκδοση"
Σελ.:725 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-90294-2-6


Θέμα: "Άγιοι" "Εκκλησιαστική ιστορία - Ελλάς"

Με την συγγραφή των Αγίων της Χίου γίνεται μία προσπάθεια να καλυφθεί, κατά το δυνατόν πιο ολοκληρωμένα, ένα κενό με ένα βιβλίο που έλειπε από την εκκλησιαστική βιβλιογραφία της Χίου.

Οι "Άγιοι της Χίου" είναι ένας πλήρης κώδικας των Αγίων του νησιού, στον οποίο βιογραφούνται σαράντα έξι Θείες Προσωπικότητες, με τη ζωή, με τα έργα τους, με τις θυσίες τους· είναι ένα κοσμικό Λειμωνάριον, που ενδιαφέρει άμεσα τόσο τους ευσεβείς συμπατριώτες μου, όσο και κάθε Έλληνα χριστιανό· και συγχρόνως αποτελεί μία σταθερή βάση για πιο πέρα έρευνες επιστημόνων και θεολόγων.

Το βιβλίο γράφθηκε με σεβασμό κι αγάπη. Τα δεδομένα διασταυρώθηκαν και τεκμηριώθηκαν, τα αμφισβητούμενα ή αντιφατικά στοιχεία μελετήθηκαν και αναμορφώθηκαν και μέσα από τη θεολογική πορεία, το θρησκευτικό κείμενο επέρασε στην κοσμική συγγραφή.

Στην ταξινόμηση της ύλης του βιβλίου προτάχθηκε μία συνοπτική εκκλησιαστική αναφορά στην ιστορία του Χριστιανισμού από τις πρώτες ημέρες της διάδοσής του στο νησί μέχρι σήμερα· και ακολούθησε το δεύτερο μέρος οι Άγιοι, που αποτελεί τον κύριο κορμό του έργου και ξεκινά από τον πρώτο Άγιο του νησιού, τον Άγιο Ισίδωρο και φθάνει στον τελευταίο Άγιο των ημερών μας, τον Άγιο Άνθιμο τον Χίο.

Το βιβλίο κοσμείται με εικόνες Αγίων και φωτογραφίες Εκκλησιών και Μοναστηριών του νησιού και συνοδεύεται από διεξοδική βιβλιογραφία, ευρετήρια και πίνακες ονομάτων και τοπωνυμίων. [...]

(από τον πρόλογο της συγγραφέως)

(2000) Οι Άγιοι Διονύσιοι, Επτάλοφος

(1996) Οι Άγιοι Γεώργιοι, Ιδιωτική Έκδοση

() Τα μοναστήρια της Χίου, Επτάλοφος

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας