*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το ημερολόγιο ενός επαρχιακού εφημέριου

"Journal d’un curé de campagne" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Georges Bernanos
Μετάφραση: · Ελένη Σεμερτζίδου
Έκδοση: Οκτώβριος 2008 από "Γρηγόρη"
Σελ.:312 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-333-563-0


Θέμα: "Γαλλική πεζογραφία - Μυθιστόρημα" "Κινηματογραφικές ταινίες"

"Το 'Ημερολόγιο ενός επαρχιακού εφημέριου' παρουσιάζεται σαν μια εφιαλτική πινακοθήκη προσώπων, καθένα τα οποία, σε μια δεδομένη στιγμή, προδίδει όχι μόνο τα αισθήματα του ήρωα, του νεαρού επαρχιακού εφημέριου του Αμπρικούρ, αλλά και την υπερφυσική μοίρα του κάθε πλάσματος ... Μόνο το χέρι της θείας Χάριτος έχει την εξουσία να ανοίξει ρωγμές στα αόρατα τείχη που οι άνθρωποι χτίζουν μέσα τους ... Το υπερφυσικό χάρισμα του νεαρού ιερέα είναι να αναγκάσει τις ψυχές των ενοριτών του, στη μικρή γαλλική επαρχία του Αμπρικούρ, να παραιτηθούν από τις προφυλάξεις, με τις οποίες έχουν περιφράξει την ζωή τους, και να σταθούν απέναντι στην προοπτική της σωτηρίας τους. Εξού και οι συγκρούσεις που οριοθετούν το "Ημερολόγιο ενός επαρχιακού εφημέριου", που δεν είναι παρά εκδηλώσεις συγκεκριμένες της Χάριτος, έτσι όπως πρακτικά αυτή εφαρμόζεται.

Στο μυθιστόρημα, ο κόσμος της φύσης και της θείας Χάριτος δεν βρίσκονται σε ουσιαστική σύγκρουση ο ένας με τον άλλο, αλλά εργάζονται μέσα από ένα πνεύμα αρμονίας, για να φτάσουν στην πλήρη συμφιλίωσή τους. Είναι κόσμοι συνεργίας και συναλληλίας που κινούνται οριακά και, στο τέλος, τελειώνονται. Ο ιερέας του Αμπρικούρ, στο τέλος της σύντομης ζωής του, αφήνεται ολοκληρωτικά στη θεία βούληση και αντιμετωπίζει τον θάνατο με μια παιδική εμπιστοσύνη προς την Πατρική θέληση, μέσα από μια υπερλογική ελπίδα και ευσπλαχνική συμφιλίωση με τον εαυτό του. Η ιεροσύνη θα αποτελέσει το μέσο βίωσης του πεπρωμένου του ως εξιλαστήριου θύματος και συνάμα ως λυτρωτή των άλλων".

(2020) Ένα έγκλημα, Utopia

(2017) Ημερολόγιο ενός επαρχιακού εφημερίου, Πόλις

(1984) Η χαρά, Εκδόσεις των Φίλων

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας