*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Θεωρήσεις της πολιτικής

Σχετικά με τη μέθοδο

"Visions of Politics: Regarding Method" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Quentin Skinner
Μετάφραση: ·Γιώργος Θ. Καράμπελας
Έκδοση: Οκτώβριος 2008 από "Αλεξάνδρεια"
Σελ.:351 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-221-421-Χ


Θέμα: "Πολιτικές επιστήμες" "Πολιτική επιστήμη - Φιλοσοφία και θεωρία"

"Ένα συμπέρασμα είναι ότι οι αρχές που διέπουν τον ηθικό και πολιτικό μας βίο έχουν εν γένει συζητηθεί με τρόπο που θυμίζει περισσότερο πεδίο μάχης παρά ακαδημαϊκή αίθουσα. (Ή μπορεί το δίδαγμα να είναι ότι οι ακαδημαϊκές αίθουσες είναι στην πραγματικότητα πεδία μάχης). Ένα ακόμη αλληλένδετο συμπέρασμα είναι ότι θα ήταν ίσως σωστό να αντιμετωπίζονται με μια ορισμένη ειρωνεία εκείνοι οι ηθικοί και πολιτικοί φιλόσοφοι των ημερών μας που μας παρουσιάζουν υψιπετή οράματα δικαιοσύνης, ελευθερίας και άλλων εριτίμων αξιών παριστάνοντας τους ψύχραιμους αναλυτές που στέκουν μακριά από τον αχό της μάχης. Αυτό που μας υποδεικνύει εμφατικά το ιστορικό αρχείο είναι ότι κανένας δεν είναι υπεράνω της μάχης, γιατί η μάχη είναι το μόνο που υπάρχει."

Quentin Skinner

Ιστορικός με παγκόσμια αναγνώριση, ο Κουέντιν Σκίννερ συγκεντρώνει εδώ ορισμένα από τα σπουδαιότερα φιλοσοφικά και μεθοδολογικά δοκίμιά του, πολλά από τα οποία θεωρούνται πλέον κλασικά. Εξετάζοντας κεντρικά ζητήματα της ιστορικής έρευνας και του πολιτικού στοχασμού όπως η ερμηνεία, η ορθολογικότητα και η αλήθεια, η λατρεία του γεγονότος, η κατανόηση των ομιλιακών ενεργημάτων, το νόημα και η ηθική της κοινωνικής δράσης, τα κείμενα αυτά προσφέρουν μια πολύτιμη επισκόπηση της σκέψης του κι ένα λαμπρό δείγμα της ευρυμάθειας, της φιλοσοφικής δύναμης και της εκφραστικής δεινότητας που τη χαρακτηρίζει.

"Ο Κουέντιν Σκίνερ είναι ένας από τους κορυφαίους ιστορικούς της πολιτικής σκέψης στον κόσμο . . . Η ικανότητά του να συνδυάζει τη διεισδυτική πολιτική και φιλοσοφική κατανόηση με τη λεπτομερή γνώση πολλών αιώνων πολιτικής γραμματείας εμπνέει αληθινό δέος."

(Times Higher Education Supplement)

"Τα μεθοδολογικά και θεματικά δοκίμιά του είναι απαραίτητα εγχειρίδια για τους ιστορικούς της πολιτικής σκέψης."

(Renaissance Quarterly)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας