*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αν δεν μιλάμε για τα σπουδαία πράγματα

"If Nobody Speaks of Remarkable Things" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Jon McGregor
Μετάφραση: · Αθηνά Δημητριάδου
Έκδοση: Νοέμβριος 2008 από "Άγρα"
Σελ.:310 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-325-758-3


Θέμα: "Αγγλική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

Ένας δρόμος σε μια πόλη, κάπου στη Βόρεια Αγγλία, συνηθισμένοι άνθρωποι που κάνουν καθημερινά πράγματα -τα παιδιά παίζουν κρίκετ, ο γείτονας βάφει τα παντζούρια, ένα ζευγάρι τσακώνεται, οι φοιτητές μαζεύουν τα πράγματά τους και ετοιμάζονται να μετακομίσουν, ανώνυμοι άνθρωποι διασταυρώνονται με ανώνυμους ανθρώπους όπως κάθε μέρα, συμπίπτουν στην καθημερινότητά τους αλλά δεν συνυπάρχουν. Ώσπου ένα φοβερό συμβάν κατακερματίζει τη γαλήνη του καλοκαιριάτικου απογεύματος και αλλάζει ριζικά τους ρυθμούς της ζωής.

"Ο ΜακΓκρέγκορ χτίζει πολύ προσεκτικά και με πολλή μαεστρία μια ατμόσφαιρα γεμάτη προσδοκίες και προαισθήματα, με την καταστροφή να πλανιέται κάπου στο βάθος. Είναι το μυθιστόρημα των θαυμάτων."

(Observer)

"Το μυθιστόρημα αυτό οφείλει χάριτες τόσο στην ποίηση όσο και στην πεζογραφία. Οι πρώτες του σελίδες, μια επίκληση στη ζωή της πόλης, θυμίζουν έντονα το ποίημα του Ώντεν "Νυχτερινό Ταχυδρομείο", ως προς την καθηλωτική περιγραφή της ζωής στη βιομηχανική πόλη... Λαμπρή εμφάνιση ενός νεαρού συγγραφέα."

(Τhe Times)

"Υπέροχο... Ο αναγνώστης βλέπει τη ζωή της πόλης να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια του σαν ένα υπό εμφάνιση φίλμ... Το μυθιστόρημα -που καταφέρνει να συνδυάσει τον λυρισμό ενός ποιήματος με την αγωνία ενός θρίλλερ- καταγράφει τη ζωή των απλών ανθρώπων, τις αγάπες τους και τις απογοητεύσεις τους, με συγκινητική καθαρότητα... Είναι το καλύτερο βιβλίο που διάβασα φέτος και, για να πω την αλήθεια, σκοπεύω να το πιάσω πάλι από την αρχή."

(Belfast Telegraph)

"O ΜακΓκρέγκορ επενδύει στον απλό άνθρωπο με μια αξιοπρέπεια σχεδόν οδυνηρή... Μια αποθέωση του συνηθισμένου, γραμμένη από κάποιον που ανιχνεύει με πάθος το σπουδαίο στο τετριμμένο."

(Spectator)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας