*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ελληνική πολιτιστική εξωτερική πολιτική


Συγγραφή: ·Μάριος Κωστάκης
Έκδοση: Νοέμβριος 2008 από "Οξύ"
Σελ.:278 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-436-217-8


Θέμα: "Πολιτιστική πολιτική" "Πολιτική - Ελλάς"

"Έχουν ειπωθεί πολλά για τη δυναμική, για τις ευκαιρίες, για την απήχηση του ελληνικού πολιτισμού διεθνώς. Συνήθως όμως περιορίζονται στο θεωρητικό πλαίσιο των ιδεών που αν εφαρμόζονταν θα είχαν εξαιρετικά αποτελέσματα.
Το βιβλίο αυτό ασχολείται με την εφαρμοσμένη πολιτική , με το τι πραγματικά και καθημερινά συμβαίνει στον τομέα του διεθνούς πολιτιστικού γίγνεσθαι από πλευράς του ελληνικού κράτους ( και όχι μόνο, αφού συγκρίσεις και αναφορές σε πολιτικές άλλων χωρών δεν είναι σπάνιες).
Αυτό είναι το αντικείμενο της πολιτιστικής εξωτερικής πολιτικής, ενός τομέα δημόσιας πολιτικής αλλά και διεθνών σχέσεων. Το βιβλία αυτό αποτελεί μία από τις πρώτες προσπάθειες στην Ελλάδα για τη συγκρότηση των διεθνών πολιτιστικών προγραμμάτων και δράσεων της χώρας σε διακριτό αντικείμενο μελέτης μιας πολύ σημαντικής δημόσιας πολιτικής.
Στόχος μας είναι η αποτύπωση και η περιγραφή της πραγματικότητας σε πλαίσιο αξιολογικής ουδετερότητας (όσο αυτή είναι εφικτή)- απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε σοβαρή κριτική προσέγγιση αλλά και για ακριβή και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό."

Με πολυετή θητεία στη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού ως υπεύθυνος του Τμήματος Επικοινωνίας και Πληροφόρησης και μεγάλη εμπειρία στο θέμα Πολιτισμός στην Ελλάδα, ο συγγραφέας Μάριος Κωστάκης επιχειρεί με επιτυχία μια επιστημονική προσέγγιση της πορείας της Πολιτιστικής Εξωτερικής Πολιτικής της χώρας μας τις τελευταίες δεκαετίες.

Ποιες είναι οι κινήσεις που έγιναν, ποιες οι εξελίξεις;
Και ποια τα αποτελέσματα; Πού βρίσκεται η Ελλάδα στο διεθνή χάρτη της πολιτιστικής δράσης;

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας