*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οι συνθέτες της ψυχής μας


Συγγραφή: · Κώστας Παπασπήλιος
Έκδοση: Δεκέμβριος 2008 από "Εμπειρία Εκδοτική"
Σελ.:312 1, ISBN: 960-417-254-9


Θέμα: "Τραγούδια, Ελληνικά - Ιστορία " "Μουσική, Ελληνική - Ιστορία"

"Το ελληνικό λαϊκό τραγούδι αποτελεί το πιο πολύχρωμο ψηφιδωτό. Αναδιφώντας όλο το φάσμα της νεοελληνικής μουσικής, διαπιστώνεται η τεράστια συμβολή των λαϊκών συνθετών. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως κάποιοι από αυτούς έγιναν σάρκα στη σάρκα του λαού. Το τραγούδι τους, φορτισμένο με τα καθημερινά βάσανα και τις χαρές, έδωσε στον κοσμάκη ανάσα και παρηγοριά τις δύσκολες στιγμές. Σ' αυτούς τους λαϊκούς δημιουργούς είναι αφιερωμένο αυτό το βιβλίο. Η ζωή τους είναι συνδεδεμένη με την κοινωνική και πολιτιστική ιστορία του τόπου. Οι περιπέτειές τους ακόμα είναι συνυφασμένες με τη δύναμη και το πάθος για ανώτερη δημιουργία.
Χωρίς να παραβλέπεται η μεγάλη αξία και προσφορά και άλλων μελωδών που επίσης έγραψαν λαμπρή ιστορία, επιλέχθηκαν και παρουσιάζονται είκοσι τέσσερις λαϊκοί συνθέτες που πέρασαν ένα καθοριστικό στίγμα στην εποχή τους και κατάφεραν μια πιο διαχρονική έκφραση, δίνοντας το δικό τους παρών στη ζωή τού σήμερα: Μάρκος Βαμβακάρης, Βαγγέλης Παπάζογλου, Γιάννης Παπαϊωάννου, Βασίλης Τσιτσάνης, Γιώργος Μητσάκης, Αττίκ (Κλέων Τριανταφύλλου), Μιχάλης Σουγιούλ, Κώστας Γιαννίδης, Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος, Μάνος Λοΐζος, Χρήστος Λεοντής, Γιώργος Ζαμπέτας, Απόστολος Καλδάρας, Άκης Πάνου, Μίμης Πλέσσας, Σταύρος Κουγιουμτζής, Γιάννης Μαρκόπουλος, Γιάννης Σπανός, Δήμος Μούτσης, Διονύσης Σαββόπουλος, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Χατζηνάσιος."

(2022) Οι ωραίοι των Αθηνών, 24 γράμματα

(2022) Οι ωραίοι των Αθηνών, 24 γράμματα

(2016) Πόλυ Πάνου, Δρόμων

(2012) Πινακοθήκη γέλιου, Εμπειρία Εκδοτική

(2011) Φώτης Μεταξόπουλος, Άγκυρα

(2011) Ζακ Ιακωβίδης: Θα ζήσω ελεύθερο πουλί, Εμπειρία Εκδοτική

(2010) Οι γυρολόγοι, Ίρις - Α. Σ. Φιλιππότης

(2009) Μάλιστα, κύριε... Ζαμπέτα, Εμπειρία Εκδοτική

(2008) Τώνης Μαρούδας: Ο τροβαδούρος, Άγκυρα

(2007) Οι ωραίοι των Αθηνών, Ίρις - Α. Σ. Φιλιππότης

(2005) Αρχαίων ήχων άρμοσις, Κέδρος

(2005) Το πανόραμα της ελληνικής μουσικής, Εμπειρία Εκδοτική

(2002) Πινακοθήκη γέλιου, Εμπειρία Εκδοτική

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας