*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Χαρισματική οδός

Ερμηνεία στον "Βίο" του οσίου Νείλου του Καλαβρού


Συγγραφή: ·Αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός (Συλλογικό έργο)
Έκδοση: Νοέμβριος 2008 από "Ίνδικτος"
Σελ.:271 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-518-358-7


Θέμα: "Άγιοι" "Μοναχική και θρησκευτική ζωή"

Η ερμηνεία του Γέροντος Αιμιλιανού στον "Βίο" του οσίου Νείλου του Καλαβρού αποτελεί καρπό βαθειάς προσωπικής επιγνώσεως ότι οι Βίοι των αγίων μάς βοηθούν ώστε η πνευματική ζωή μας να είναι απόρροια και κατάκτηση του Αγίου Πνεύματος, για να ζούμε ως εν παραδείσω. Την εμπειρία του αυτή θέλησε να την μεταδώσει κατά το έτος 1977 στα πνευματικά του παιδιά, τους μοναχούς της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας και τις αδελφές του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού Ορμυλίας, υπό μορφήν προφορικών κατηχήσεων. Αυτό είναι το περιεχόμενο του παρόντος τόμου.

Οι λόγοι του Γέροντα Αιμιλιανού, λόγοι εμπειρικοί, δεν μας θυμίζουν μια ξεχασμένη πραγματικότητα αλλά εξακολουθούν να είναι η πλέον επίκαιρη τροφή για τους ανθρώπους του σήμερα.

Όσον αφορά τον σχολιασμό του "Βίου" (που γράφτηκε, πιθανώτατα, από άμεσο μαθητή του Οσίου), αυτός έγινε επιλεκτικά ως προς τα κεφάλαια και τις παραγράφους, διότι ο σκοπός του ήταν καθαρά παιδαγωγικός.

Ο αναγνώστης όμως μπορεί να αναζητήσει τη συνέχεια του "Βίου" στην έκδοση "Ο όσιος Νείλος ο Καλαβρός", εκδ. Ορμύλια, 2002, ακολουθώντας τους εντός αγκυλών αριθμούς του ανά χείρας τόμου, οι οποίοι δηλώνουν τα αντίστοιχα κεφάλαια της ως άνω εκδόσεως. Η έκδοσις αυτή, πέραν του κριτικού κειμένου, δίδει πολύτιμα στοιχεία σχετικά με τον μοναχισμό της Νοτίου Ιταλίας και Καλαβρίας, τα οποία φωτίζουν τη ζωή του οσίου Νείλου.

Προβαίνουμε στην έκδοση του παρόντος τόμου με την ελπίδα ότι θα αποτελέσει οδηγό ζωής για κάθε αναγνώστη.

Ιερό Κοινόβιο Ευαγγελισμού Ορμυλίας (Ι.Κ.Ο.)

(2013) Λόγοι ασκητικοί, Ίνδικτος

(2011) Νηπτική ζωή και ασκητικοί κανόνες, Ίνδικτος

(2011) Αγαλλιασώμεθα τω Κυρίω, Ίνδικτος

(2010) Ζωή εν πνεύματι, Ίνδικτος

(2009) The Way of the Spirit, Ίνδικτος

(2009) Θεία λατρεία, Ίνδικτος

(2007) Λόγος περί νήψεως, Ίνδικτος

(2005) Περί ζωής λόγος ελπίδος, Ίνδικτος

(2005) The Church at Prayer, Ίνδικτος

(2004) Περί Θεού λόγος αισθήσεως, Ίνδικτος

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας