*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οι σιδηρόδρομοι στον Βορειοελλαδικό χώρο 1871 - 1965


Συγγραφή: · Κώστας Ανδρουλιδάκης ·Δημήτριος Ι. Παπαδημητρίου
Επιμέλεια: ·Χρήστος Καλεμκερής
Έκδοση: 2005 από "Μουσείο Φωτογραφίας "Χρήστος Καλεμκερής" Δήμου Καλαμαριάς"
Σελ.:334 (28χ29), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-87946-2-5


Θέμα: "Σιδηρόδρομοι - Ελλάς - Φωτογραφικά λευκώματα" "Σιδηρόδρομοι - Ιστορία - Ελλάς"

Η πλούσια αυτή φωτογραφική συλλογή, που περιέχει σπάνιο υλικό των σιδηροδρόμων στο βορειοελλαδικό χώρο των ετών 1871 - 1965 και που συνοδεύεται από λεπτομερές επεξηγηματικό κείμενο, θα αποτελέσει μία πολύτιμη πηγή πληροφόρησης για ένα μεγάλο αριθμό σπουδαστών, δημοσιογράφων, ερευνητών, ταξιδευτών και άλλων φίλων του σιδηροδρόμου. Παράλληλα, η σημασία στη λεπτομέρεια που δόθηκε κατά τη δημιουργία του λευκώματος, το μεράκι με το οποίο δούλεψε ο συγγραφέας, κ. Δημήτριος Παπαδημητρίου, καθώς και η φιλοτεχνία που αναδεικνύεται από το προσεκτικά διαλεγμένο φωτογραφικό υλικό, προσδίδουν στο λεύκωμα αυτό μια διαχρονική καλλιτεχνική αξία.
Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια του ιδρυτή και προέδρου του Μουσείου Φωτογραφίας "Χρήστος Καλεμκέρης" του Δήμου Καλαμαριάς, Θεσσαλονίκης, κ. Χρήστου Καλεμκερή, ο οποίος οραματίστηκε και με την πολύτιμη συνεργασία των συγγραφέων, κ. Κωνσταντίνου Ανδρουλιδάκη και κ. Δημητρίου Παπαδημητρίου, και του επιστημονικού προσωπικού του μουσείου ολοκλήρωσαν την τετράτομη εγκυκλοπαίδεια της Ιστορίας των Ελληνικών Σιδηροδρόμων, πρώτο μέρος της οποίας αποτελεί το λεύκωμα αυτό. Μέσω της καταγραφής της ανάπτυξης των πρώτων ελληνικών σιδηροδρομικών δικτύων περιγράφεται ταυτόχρονα η βιομηχανική επανάσταση στη χώρα μας καθώς και η οικονομική και κοινωνική κατάσταση που επικρατούσε την εποχή εκείνη. Συγχρόνως, αναδεικνύεται η σημασία και η συμβολή των σιδηροδρομικών δικτύων στην οικονομική, εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας στα τέλη του 190υ αιώνα.
Ως καθηγητής και ως πρόεδρος του ΟΣΕ νιώθω την ανάγκη να συγχαρώ τους συντελεστές του λευκώματος για την επιτυχή αυτή προσπάθειά τους, που προάγει τη σημασία των σιδηροδρομικών μεταφορών στη χώρα μας και τις προσδίδει τη δέουσα ιστορική τους αξία.
Εύχομαι το λεύκωμα αυτό να συμβάλλει στις προσπάθειές μας για την αναβάθμιση της εικόνας και των υπηρεσιών των σημερινών ελληνικών σιδηροδρόμων.

Νικόλαος Κ. Μπαλτάς
Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΣΕ

(2007) Οι τροχιόδρομοι Θεσσαλονίκης, Βόλου και Καρλοβασίων Σάμου, Μουσείο Φωτογραφίας "Χρήστος Καλεμκερής" Δήμου Καλαμαριάς

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας