*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οι προφήτες μας αποκαλύπτουν...

Τα αναμενόμενα παγκόσμια γεγονότα σύμφωνα με τις προφητείες των αγίων της ορθοδόξου εκκλησίας


Συγγραφή: ·Μοναχός Αγιορείτης Αβραάμ
Έκδοση: Φεβρουάριος 2009 από "Ο Ποιμενικός Αυλός"
Σελ.:184 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Προφητείες"

Ο κόσμος κυριαρχείται από την ταραχή. Σαν την μπάλα από χιόνι που κατρακυλά και διογκώνεται, έτσι και η ταραχή στον κόσμο αυξήθηκε απότομα και μεγάλωσε στον αιώνα μας τόσο, που οδήγησε τον άνθρωπο σε έναν ασταμάτητο φόβο για εκείνο που πρόκειται να συμβεί· σε νευρική αποδόμηση και συχνά - ποτέ συχνότερα στην ιστορία του κόσμου- στην παραφροσύνη. Η αιτία της ταραχής του κόσμου, είναι η ίδια με εκείνη της ταραχής του Αδάμ και της Εύας, όταν πλανήθηκαν και αγνόησαν την εντολή του Θεού-Δημιουργού, και έστρεψαν το πρόσωπό τους προς τον σατανά. Είναι ίδια με εκείνη του Κάιν όταν εφόνευσε τον δίκαιο αδελφό του τον Άβελ. Ίδια με του βασιλιά Σαούλ, όταν άρχισε να καταδιώκει τον δίκαιο Δαυΐδ και στο τέλος κρεμάστηκε. Η ίδια ταραχή με τον Ιούδα τον Ισκαριώτη, που για τα καταραμένα χρήματα, πούλησε στους άπιστους και άνομους Εβραίους τον Διδάσκαλο και Κύριό του. Και τρέμοντας ολάκερος από τον καινοφανή και ακατανόητο φόβο και τη φρίκη, έφυγε στην Κοιλάδα των Κέδρων και εκεί κρεμάστηκε και σχίσθηκε η κοιλιά του και τα σωθικά του εχύθηκαν στη γη.
Πάντα η ίδια αιτία, που είναι η έκπτωση από την πίστη, η απομάκρυνση από τον Θεό και η συμπόρευση με τον σατανά. Ο Θεός προειδοποιεί σοβαρά και πατρικά, ενώ ο σατανάς προβάλλει ψεύτικες εικόνες, προσελκύοντας κοντά του τους άφρονες και ανοήτους. Με τα φαρμακερά του δολώματα, ψαρεύει και έλκει τους ηδυπαθείς και φίλαυτους. Στον κόσμο, ναι, υπάρχει ταραχή, που την γέννησε η φαντασία και η υπερηφάνεια των σπουδαγμένων, τα άθεα γράμματα· αυτή τους εξαπάτησε οικτρά. Η φαντασία τους καθ' όλα δαιμονική, κατέστρεψε όλες τις λύσεις με τις οποίες κατάφερναν οι πρόγονοί μας να ζουν ειρηνικά, και όλα τα αρχέγονα ερωτήματα άνοιξαν και πάλι σαν ερεθισμένες πληγές. Γι' αυτό στις μέρες μας όλα κατάντησαν ερώτημα και όλα τέθηκαν σε αμφισβήτηση: Ο Θεός, η ψυχή, η ηθική, ο γάμος, η οικογένεια, η κοινωνία, το κράτος, ετούτος ο κόσμος, μα και ο άλλος κόσμος! Και τώρα προς τα που πηγαίνουμε; Σ' αυτό το ερώτημα μας απαντούν οι Προφήτες με τις προφητείες τους.

(2012) Η μεγάλη επιλογή του ανθρώπου, Ο Ποιμενικός Αυλός

(2012) Ο ναός του Θεού και οι λειτουργικές τέχνες, Ο Ποιμενικός Αυλός

(2012) Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μετά της ερμηνείας αυτών, Ο Ποιμενικός Αυλός

(2011) Το Αρχοντικό μας, Ο Ποιμενικός Αυλός

(2011) Οι επίβουλοι του γένους και παραχαράκτες της ιστορίας μας, Ο Ποιμενικός Αυλός

(2011) Αυτά που πρέπει να γνωρίζεις..., Ο Ποιμενικός Αυλός

(2010) Η πορεία του κόσμου χωρίς τον Θεάνθρωπο, Ο Ποιμενικός Αυλός

(2009) Ο Θεάνθρωπος και η ορθόδοξη εκκλησία του, Ο Ποιμενικός Αυλός

(2007) Ρωμαίικο οδοιπορικό, Ο Ποιμενικός Αυλός

(2006) Ρωμαϊκό οδοιπορικό, Ιδιωτική Έκδοση

(2005) Ο άνθρωπος, Ο Ποιμενικός Αυλός

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας