*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η πολιτική μετράει

Για μια λειτουργική δημοκρατία

"Why Politics Matters" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Gerry Stoker
Μετάφραση: ·Γιάννης Βογιατζής
Υπεύθυνος Σειράς: · Νίκος Κοτζιάς
Έκδοση: Μάρτιος 2009 από "Εκδόσεις Καστανιώτη"
Σελ.:348 (24χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-03-4838-3


Θέμα: "Πολιτικές επιστήμες" "Δημοκρατία"

Στο σημαντικό νέο του βιβλίο ο Τζέρι Στόκερ υποστηρίζει ότι η πολιτική μετράει για τη δημοκρατία και εξηγεί γιατί περνάει κρίση. Ο συγγραφέας δείχνει ότι η αδυναμία της δημοκρατικής πολιτικής δεν οφείλεται στο ότι οι πολιτικοί είναι πιο διεφθαρμένοι ή πιο παραδόπιστοι απ' ό,τι παλιότερα ούτε στο ότι οι πολίτες είναι πιο αδιάφοροι απέναντι στη δημοκρατία. Βαθιές αλλαγές στις κοινωνίες μας, όπως η επικράτηση του ατομισμού και του καταναλωτισμού, η άνοδος της εξειδίκευσης και του επαγγελματισμού, η αυξανόμενη πολυπλοκότητα και η παγκοσμιοποίηση των κύριων προβλημάτων, η κατάρρευση του σεβασμού και ο ρόλος που παίζουν τα μέσα ενημέρωσης στην καλλιέργεια του κυνισμού έχουν δυσχεράνει ιδιαίτερα το έργο της διακυβέρνησης και της πολιτικής καθοδήγησης. Η πολιτική έχει δυσκολίες επειδή, όπως κάθε άλλη συγκεντρωτική συλλογική μορφή λήψης αποφάσεων, απαιτεί συμβιβασμούς μεταξύ ανταγωνιστικών συμφερόντων, είναι ευάλωτη σε επικοινωνιακές αποτυχίες και συχνά παράγει ασαφείς και αβέβαιες εκβάσεις. Όμως, είναι απαραίτητη. Διότι χωρίς δημοκρατία και πολιτική οι λύσεις στα προβλήματα δεν θα είναι λύσεις. Στο βιβλίο αυτό προτείνονται λύσεις και αποδίδεται εκ νέου το νόημα στην πολιτική και την πολιτική πράξη.

"Μια εντυπωσιακή επισκόπηση της αυξανόμενης λαϊκής δυσαρέσκειας για τη δημοκρατική πολιτική σ' όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο, η οποία προσφέρει μια διορατική ανάλυση για τις βαθύτερες αιτίες της. Το προκλητικό κεντρικό επιχείρημα του Tζέρι Στόκερ -ότι το βασικό πρόβλημα δεν είναι η αποξένωση από τη δημοκρατία, αλλά η αφελής αντιμετώπιση της πολιτικής αυτής καθ' αυτήν- προσελκύει την προσοχή οποιουδήποτε ανησυχεί για το μέλλον της πολιτικής ζωής. Το συμπέρασμά του ότι πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα "πολιτική για ερασιτέχνες" είναι η ενδεδειγμένη πρόκληση προς όλους μας".

(Ρόμπερτ Πάτναμ, Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας